Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας – Κοτζιάς: “Να απαντήσεις γιατί «έκοψες» τον υποψήφιο στη Φλώρινα”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας – Κοτζιάς: “Να απαντήσεις γιατί «έκοψες» τον υποψήφιο στη Φλώρινα”

Τσίπρας - Κοτζιάς: Οριστική είναι πλέον η ρήξη του Νίκου Κοτζιά με τον Αλέξη Τσίπρα με την Πολιτική Γραμματεία του ΠΡΑΤΤΩ να αναφέρει πως δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές.

Τσίπρας – Κοτζιάς: Λίγο μετά την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο κεντρικό δελτίου του Alpha, ο Νίκος Κοτζιάς του έθεσε ένα ερώτημα μέσω Twitter.Η ρήξη του Νίκου Κοτζιά με τον Αλέξη Τσίπρα οριστικοποιήθηκε με την ανακοίνωση του ΠΡΑΤΤΩ, όπου και γνωστοποιήθηκε πως η κίνηση δεν θα συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές 2019. Όπως σημειώνει, ο ΣΥΡΙΖΑ «απέρριψε ουσιαστικά όλες τις προτάσεις υποψηφιοτήτων του Πράττω, σ’ αυτές ασφαλώς και δεν συμπεριλαμβανόταν ο Πρόεδρός του. Αυτή η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνεται στην κοινή δράση και τις μάχες που έδωσαν οι δύο πλευρές τα τελευταία οκτώ χρόνια».

«Παρακαλώ ας απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δημόσια στο εξής ερώτημα: Για ποιο λόγο αρνήθηκε υποψηφιότητα Σάββα Σαπαλιδη, Προέδρου Εμπορικού+ Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φλώρινας, ικανότερο μαχητή και πιο σταθερό υποστηρικτή σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα της Συμφωνίας των Πρεσπών; περιμένω», έγραψε ο Νίκος Κοτζιάς, μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του ΠΡΑΤΤΩ αναφέρεται:

“Το ΠΡΑΤΤΩ δεν θα μετάσχει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Καλούμε μέλη και στελέχη μας, φίλες και φίλους, συμμαχήτριες και συμμαχητές να ψηφίσουν στις εκλογές του Ιουνίου δημοκρατικά, πατριωτικά, προοδευτικά και αριστερά σύμφωνα με τη συνείδησή τους.

Το ΠΡΑΤΤΩ από τις 17 Ιανουαρίου του 2019 διατύπωσε στον ΣΥΡΙΖΑ πρόταση συνεργασίας ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2019. Πρόταση που δεν απαντήθηκε επί μήνες παρά μόνο μετά από μια νέα συνάντηση στις 3.6.19. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε ουσιαστικά όλες τις προτάσεις υποψηφιοτήτων του Πράττω, σ’ αυτές ασφαλώς και δεν συμπεριλαμβανόταν ο Πρόεδρός του. Αυτή η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνεται στην κοινή δράση και τις μάχες που έδωσαν οι δύο πλευρές τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Σε γράμμα της ΠΓ του ΠΡΑΤΤΩ προς την ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται η λύπη μας για τον τρόπο που αντιμετωπιστήκαμε τον τελευταίο χρόνο από το κυβερνών κόμμα: ευλυγισία απέναντι σε «νεοαποκτηθέντες» συνεργαζόμενους, εχθρότητα απέναντί μας. Η αριστερά δεν είναι υπόθεση της μίας ή άλλης παρέας που την μετατρέπει σε πρόβλημα. Οφείλει να είναι, και είναι, η λύση.

Το ΠΡΑΤΤΩ παραμένει πιστό στον στόχο ανασύνταξης των δυνάμεων μιας αντιδεξιάς πατριωτικής, προοδευτικής, αριστερής, σοσιαλιστικής συμπαράταξης. Συνεχίζει να εργάζεται για τη δημιουργία και συγκρότηση της μεγάλης αντινεοφιλελεύθερης «Δημοκρατικής Παράταξης» με δημοκρατισμό, ισότητα και σεβασμό σε κάθε γνώμη και άποψη. Ο λαός θα μας κρίνει και πιστεύουμε ότι θα μας δικαιώσει.

Έχουμε όραμα, διαθέτουμε στρατηγική, σχέδιο, υπομονή και θέληση. Στις καθημερινές μάχες θα συνεχίσουμε να είμαστε δραστήρια παρόντες, ενώ στις επόμενες εκλογές θα είμαστε έτοιμοι”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις