Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία ΑΧΕΠΑ: Τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής – Έτοιμα για χρήση τα πιστόλια, με πλαστές πινακίδες το όχημα
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία ΑΧΕΠΑ: Τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής – Έτοιμα για χρήση τα πιστόλια, με πλαστές πινακίδες το όχημα

Ληστεία ΑΧΕΠΑ: Πιστόλια, υπολογιστές, αλεξίσφαιρα γιλέκα και όλα όσα βρήκαν στους χώρους των συλληφθέντων για τη ληστεία στο ΑΧΕΠΑ.

Ληστεία ΑΧΕΠΑ: Τα μυστικά, που κρύβονται στα ευρήματα από τις έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίες σε σπίτια και άλλους χώρους, τους οποίους επισκέπτονταν οι δύο συλληφθέντες για τη ληστεία χρηματαποστολής στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, προσπαθούν να βρουν οι ερευνητές στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η Αστυνομία, που πιστεύει ότι έχει μπει σε δρόμους εξιχνίασης και άλλων ενεργειών, πλην της ληστείας, στην οποία οι δύο γνώριμοι της αντιτρομοκρατικής, πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω, συνόδευσε τη λίστα των ευρημάτων και με φωτογραφίες των αντικειμένων. Ξεχωρίζουν και προκαλούν ερωτηματικά για την ακριβή τους χρήση κατ αρχήν ένα μπουφάν, το οποίο φέρει στην πίσω πλευρά την ονομασία Police, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο για προστασία σε περίπτωση ανταλλαγής πυροβολισμών με αστυνομικούς και πλήθος ψηφιακών πειστηρίων, αλλά και τηλεφωνικών συσκευών.

Όλα αυτά έχουν σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να ανιχνευτούν κατ’ αρχήν αποτυπώματα, αλλά και στοιχεία γενετικού υλικού. Στη συνέχεια θα ανοίξουν τους υπολογιστές και τις συσκευές αποθήκευσης στοιχείων, προκειμένου να αντλήσουν όσα στοιχεία είναι δυνατόν να οδηγήσουν στην υπόλοιπη δραστηριότητα των δύο τον τελευταίο καιρό. Στα εγκληματολογικά εργαστήρια παραδόθηκαν επίσης και τα δύο πιστόλια τα οποία είχαν στην κατοχή τους οι δράστες και μάλιστα, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, με σφαίρα στη θαλάμη, που σημαίνει ότι ήταν έτοιμοι να αντιπαρατεθούν με την Αστυνομία αν παρίστατο ανάγκη.

Συγκεκριμένα η ολοκληρωμένη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τα ευρήματα, έχεις ως εξής:

“Σε συνέχεια χθεσινής ενημέρωσης σχετικά με τη σύλληψη τριών ημεδαπών (δύο ανδρών και γυναίκας) μετά τη ληστεία χρηματαποστολής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, ανακοινώνεται ότι α πό την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) διενεργούνται έρευνες σε οικίες των συλληφθέντων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις οποίες μέχρι στιγμής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν”:

αλεξίσφαιρο γιλέκο,

μπουφάν με την ένδειξη «POLICE»,

μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών,

πλήθος τηλεφωνικών συσκευών και καρτών SIM ,

(4) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (λάπτοπ),

πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (φορητές συσκευές αποθήκευσης, ψηφιακών δεδομένων USB , κάρτες μνήμης, σκληροί δίσκοι).

Επιπλέον, κατά τη σύλληψή τους κατασχέθηκαν στην κατοχή τους (2) πιστόλια, έτοιμα προς χρήση (με σφαίρα στη θαλάμη) και δυο «κασετίνες» με χρήματα, προερχόμενα από τη ληστεία.

Επίσης, το όχημα που χρησιμοποίησαν για τη διάπραξη της ληστείας είναι ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, που αντιστοιχούν σε ιδίου τύπου και χρώματος αυτοκίνητο. Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις