Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία ΑΧΕΠΑ: Οι δράστες παρίσταναν γιατρό και ασθενή
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία ΑΧΕΠΑ: Οι δράστες παρίσταναν γιατρό και ασθενή

Απόπειρα ληστείας ΑΧΕΠΑ: Οι δράστες κατάφεραν να πάρουν τα χρήματα αλλά οι αρχές τους συνέλαβαν ενώ επιβιβάζονταν στο όχημα διαφυγής.

Ληστεία ΑΧΕΠΑ: Απόπειρα ληστείας σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη με τους δύο δράστες να παριστάνουν ο ένας το γιατρό και ο άλλος τον ασθενή και να επιτίθενται σε χρηματαποστολή. Ωστόσο ήταν υπό την παρακολούθηση της αντιτρομοκρατικής και συνελήφθησαν. Οι δράστες ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους της εταιρείας security που μετέφεραν χρήματα για εφοδιασμό ΑΤΜ στο ΑΧΕΠΑ και με την απειλή όπλων άρπαξαν τα χρήματα. Στη συνέχεια βγήκαν στην οδό Αγίου Δημητρίου προκειμένου να επιβιβαστούν σε ΙΧ και να τραπούν σε φυγή. Ωστόσο στο σημείο βρίσκονταν άνδρες της ΕΚΑΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες πρέπει να γνώριζαν πως σήμερα είχε προγραμματιστεί μεταφορά του μεγάλου χρηματικού ποσού για τα ΑΤΜ, καθώς καταβάλλεται η μισθοδοσία του προσωπικού. Παράλληλα όμως πληροφορίες για τους δράστες έχει και η αντιτρομοκρατική, καθώς φαίνεται πως τους παρακολουθούσε, γι αυτό και ήταν σε ετοιμότητα η ΕΚΑΜ.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο ένας από τους δράστες παρίστανε τον γιατρό και φορούσε ιατρική ποδιά ενώ ο δεύτερος παρίστανε τον ασθενή. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Thestival.gr, ειδική υπηρεσία της Αστυνομίας γνώριζε ότι τα δυο άτομα είχαν σχεδιάσει τη συγκεκριμένη ληστεία. Αστυνομικοί από την Αθήνα παρακολουθούσαν τη δράση των δυο ατόμων και τους συνέλαβαν αμέσως μόλις επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο διαφυγής.

ΑΧΕΠΑ: Τρεις συλλήψεις – Με “παρελθόν” οι δύο

Δύο από τους συλληφθέντες για την απόπειρα ένοπλης ληστείας στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, το πρωί της Τετάρτης, είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ένας εξ αυτών, 40 ετών, είχε συλληφθεί έπειτα από καταδίωξη μετά από ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σόλωνος, στο κέντρο της Αθήνας, τον Ιανουάριο του 2006.

Είχε κατηγορηθεί ως μέλος της επονομαζόμενης σπείρας των «ληστών με τα μαύρα». Στα μέλη της εν λόγω ομάδας είχαν, αρχικά, αποδοθεί επτά ένοπλες ληστείες σε τράπεζες της Αθήνας, από το 2002 έως το 2006. Ωστόσο, ο 40χρονος είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια φυλάκιση μόνο για τη ληστεία στη Σόλωνος και είχε αποφυλακιστεί πριν μερικά χρόνια. Ο δεύτερος συλληφθείς, 35 ετών, είχε αρχικά συλληφθεί το 2010 σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο των ερευνών για την εξάρθρωση της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Είχε αποφυλακιστεί και είχε επιστρέψει στην παρανομία και μετά από λίγα χρόνια, το 2016, συνελήφθη εκ νέου μετά από καταδίωξη στη Σπάρτη, μαζί με ακόμη έναν καταζητούμενο αναρχικό, πριν αποφυλακιστεί ξανά πέρυσι. Επίσης, οι άνδρες της αστυνομίας προχώρησαν και στη σύλληψη μίας 39χρονης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις