Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εθνικές εκλογές 2019: Ρουπακιώτης υπηρεσιακός στο Εσωτερικών, Κρέτσος κυβερνητικός εκπρόσωπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εθνικές εκλογές 2019: Ρουπακιώτης υπηρεσιακός στο Εσωτερικών, Κρέτσος κυβερνητικός εκπρόσωπος

Εθνικές εκλογές 2019: Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο έχει την ευθύνη για τη διενέργεια των εκλογών, θα τοποθετηθεί ως υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών ο Αντώνης Ρουπακιώτης.

Εθνικές εκλογές 2019: Η προεκλογική περίοδος αρχίζει επίσημα σήμερα, με τη διάλυση της Βουλής, ενώ αναμένονται να γίνουν οι απαραίτητες αντικαταστάσεις στο υπουργείο Εσωτερικών και στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο έχει την ευθύνη για τη διενέργεια των εκλογών, θα τοποθετηθεί ως υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών ο Αντώνης Ρουπακιώτης. Ο Αντώνης Ρουπακιώτης έχει διατελέσει πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας, καθώς και υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην κυβέρνηση Σαμαρά. Τοποθετήθηκε υπουργός μετά από πρόταση του Φώτη Κουβέλη, με τον οποίο είναι προσωπικοί φίλοι.

Παραιτήθηκε από υπουργός όταν η ΔΗΜΑΡ αποχώρησε από την κυβέρνηση Σαμαρά λόγω της ΕΡΤ. Υπήρξε ακόμα υποψήφιος με την ΕΔΑ το 1974. Η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία θα είναι στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη θέση του Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος θα δώσει τη μάχη του σταυρού για την επανεκλογή του, αναλαμβάνει ο Λευτέρης Κρέτσος. Το προεδρικό διάταγμα διάλυσης της Βουλής αναμένεται να θυροκολληθεί στις 6 το απόγευμα, σημαίνοντας και το επίσημο τέλος της παρούσας Βουλής.

Αλλαγή στο σχεδιασμό αναφορικά με το πού θα είναι υποψήφιος, υπάρχει για τον Αλέξη Χαρίτση, αφού όλα δείχνουν πως θα «κατέβει» στη Μεσσηνία, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος θα είναι υποψήφιος στη Β’ Αθηνών, στο βόρειο τομέα. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, υποψήφιοι θα είναι τον Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Τάσος Πετρόπουλος, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο δικηγόρος Γιάννης Ματζουράνης, η Αννέτα Καββαδία, η Ελένη Αυλωνίτου, ο Γιώργος Κυρίτσης και ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος λέγεται ότι θα βρεθεί στο ψηφοδέλτιο της Α’ Αθήνας, όπως και οι Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Χριστόφορος Βερναρδάκης. Στον Νότιο τομέα της Β’ Αθήνας θα γίνει πραγματική μάχη αφού υποψήφιοι θα είναι ο Νίκος Παππάς, η Θεανώ Φωτίου, ο Νίκος Ξυδάκης, ο Γιάννης Μπαλάφας, ο Γιώργος Βασιλειάδης, η Βασιλική Κατριβάνου, η Ραλλία Χρηστίδου, αλλά και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και υπουργός Τουρισμού Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Στον Δυτικό τομέα την ψήφο των πολιτών αναμένεται να ζητήσουν ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Δημήτρης Βίτσας, ο Νίκος Τόσκας, η Χαρά Καφαντάρη, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Παναγιώτης Ρήγας και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης θα βρεθεί στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον πρώην βουλευτή του Ποταμιού Σπύρο Δανέλλη ενώ στα Χανιά υποψήφιοι θα είναι ο Γιώργος Σταθάκης και ο Παύλος Πολάκης. Η Όλγα Γεροβασίλη θα είναι υποψήφια στην Άρτα και ο Ανδρέας Ξανθός στο Ρέθυμνο. Ο Χρήστος Σπίρτζης θα μετακομίσει στο υπόλοιπο Αττικής από τη Β΄ Αθήνας και μαζί του, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πολιτευτεί και ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζονται να κάνουν όλα τα στελέχη περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και οι μεγάλες συγκεντρώσεις θα γίνουν μόνο την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις