Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

09

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Ινδία: Ελέφαντες κηδεύουν το ελεφαντάκι τους – Το βίντεο που συγκίνησε τον πλανήτη
PLUS

Ινδία: Ελέφαντες κηδεύουν το ελεφαντάκι τους – Το βίντεο που συγκίνησε τον πλανήτη

Ινδία: Απόδειξη πως οι ελέφαντες, δεν είναι μόνο έξυπνα ζώα αλλά έχουν και πολύ ισχυρούς δεσμούς.

Ινδία: Ακόμα μία απόδειξη πως οι ελέφαντες είναι ιδιαίτερα ευφυείς και ευαίσθητοι, είναι το πολύ συγκινητικό βίντεο που πόσταρε στο Twitter ο Parveen Kaswan, ένας δασονόμος της αρμόδιας υπηρεσίας της Ινδίας. Στο βίντεο φαίνεται ένας ελέφαντας που διασχίζει το δρόμο, μεταφέροντας με την προβοσκίδα του το νεκρό μωρό του. Ο ελέφαντας αφήνει το μωρό κάτω, φαινομενικά περιμένοντας και τους υπόλοιπους του κοπαδιού να φτάσουν. Λίγα δευτερόλεπτα μετά κι ενώ σε απόσταση παρακολουθεί μία ομάδα ανθρώπων, από το δάσος ξεπροβάλλουν κι άλλοι ενήλικοι ελέφαντες σε μία ιεροτελεστία, όπως εξηγούν οι ειδικοί, που μοιάζει με κηδεία.

«Αυτό θα σας συγκινήσει. Κηδεία από ελέφαντες που θρηνούν, μεταφέροντας το νεκρό σώμα ενός μωρού. Η οικογένεια απλώς δε θέλει να αφήσει το μωρό», γράφει ο Parveen Kaswan κάτω από το βίντεο. Το βίντεο αυτό έχει κάνει το γύρο του κόσμου, με χιλιάδες share και πολλαπλάσια σχόλια, προκαλώντας συγκίνηση αλλά και θαυμασμό για το μεγαλειώδες αυτό θηλαστικό. Σύμφωνα με το περιοδικό Smithsonian, οι ελέφαντες είναι γνωστό πως πενθούν τους νεκρούς τους και τιμούν τις σορούς τους. Έχουν καταγραφεί να περικυκλώνουν το νεκρό μέλος της αγέλης και επανειλημμένως να το μυρίζουν και το ακουμπούν με την προβοσκίδα τους.

Ανάλογες συμπεριφορές έχουν παρατηρηθεί και από άλλα θηλαστικά. Πέρυσι, είχε κυκλοφορήσει βίντεο με μία φάλαινα όρκα που, αρνούμενη να το εγκαταλείψει, μετέφερε το νεκρό μωρό της για πάνω από δύο εβδομάδες, προτού το αφήσει στα νερά του Καναδά. Επίσης, μία ομάδα χιμπατζήδων σε αιχμαλωσία απαθανατίστηκαν να ελέγχουν το σώμα ενός μέλους τους για να διαπιστώσουν αν ζει ή όχι, προσπαθώντας να καθαρίσουν τη γούνα του από τα άχυρα. Μάλιστα, παρέμειναν μαζί του πολλές μέρες μετά το θάνατό του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις