Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Υπουργείο Παιδείας: Αντίδραση για τους εργοδότες που εμπόδισαν εργαζόμενους μαθητές να δώσουν Πανελλήνιες
ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Παιδείας: Αντίδραση για τους εργοδότες που εμπόδισαν εργαζόμενους μαθητές να δώσουν Πανελλήνιες

Υπουργείο Παιδείας: Οι μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ βίωσαν τη μεγαλύτερη απογοήτευση αφού δεν τους έδωσαν άδεια ούτε προτέθηκαν να αλλάξουν τις βάρδιες τους ώστε να δώσουν εξετάσεις.

Υπουργείο Παιδείας: Οργή προκάλεσε στην Κρήτη η είδηση πως εργοδότες εμπόδισαν τέσσερις υποψηφίους του εσπερινού Λυκείου των Χανίων να πάρουν μέρος στις Πανελλήνιες 2019. Έντονα αντέδρασε και το υπουργείο Παιδείας.  Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «μόνο θυμό και κοινωνική αγανάκτηση προκαλεί η πρωτόγνωρη εργοδοτική αναλγησία, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο αποκλεισμός υποψηφίων που φοιτούσαν σε Εσπερινό Λύκειο των Χανίων».

«Η αυθαιρεσία ορισμένων εργοδοτών έφτασε στο σημείο να αρνηθεί ακόμα και το αίτημα αλλαγής βάρδιας προκειμένου οι υποψήφιοι να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις», συνεχίζει η ανακοίνωση. «Το δικαίωμα που δίνει η Πολιτεία στους εργαζομένους και στις εργαζόμενες να φοιτήσουν σε Εσπερινά Λύκεια, προκειμένου να διεκδικήσουν πρόσβαση στα Πανεπιστήμια, δεν μπορεί να αφαιρείται από ασύδοτους εργοδότες που προωθούν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα».

Οι τέσσερις μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ Χανίων βίωσαν τη μεγαλύτερη απογοήτευση αφού όπως καταγγέλλει η Λυκειάρχης, Ευαγγελία Σαρρή, δεν τους έδωσαν άδεια ούτε προτέθηκαν να αλλάξουν τις βάρδιες τους ώστε να δώσουν εξετάσεις. «Θα μπορούσαν να αλλάξουν βάρδια, για να μπορέσουν να δώσουν εξετάσεις. Προσοχή, αλλαγή βάρδιας όχι άδεια. Να επισημάνω δε, ότι την ίδια αρνητική στάση είχαν και οι συνάδελφοί τους» τόνισε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της μέσω social media η κα. Σαρρή.

«Oι μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ. Χανίων κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπάθησαν όλη τη χρονιά να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές. Μετά την δουλειά αν και κουρασμένοι παρακολούθησαν τα μαθήματα ενισχυτικής που έκαναν οι συνάδελφοι. Όμως σήμερα μόνο δύο συμμετείχαν στις εξετάσεις. Δυστυχώς στους υπόλοιπους οι εργοδότες τους δεν τους επέτρεψαν να αλλάξουν βάρδια για να μπορέσουν να δώσουν».

Μιλώντας στο zarpanews.gr η Λυκειάρχης εξέφρασε την θλίψη της, μόλις ενημερώθηκε ότι δεν παρουσιάστηκαν οι μαθητές στην πρεμιέρα των εξετάσεων. “Μόνο ντροπή και οργή αισθάνομαι γι αυτή την κατάσταση. Τους είχαμε ενημερώσει μήπως θα μπορούσαμε εμείς να επικοινωνήσουμε με τους εργοδότες τους, αλλά αρνήθηκαν φοβούμενοι μη χάσουν τη δουλειά τους ή τα αρνητικά σχόλια από τους συναδέλφους τους. Περίμενα πως σήμερα θα τα καταφέρναν.

Όπως και οι άλλοι δύο εργαζόμενοι, που έδωσαν με τη συναίνεση των εργοδοτών τους. Μιλάμε για 4 μέρες, που διαρκούν οι εξετάσεις, για λίγες ώρες που θα ήταν στο εξεταστικό και αμέσως θα επέστρεφαν στη δουλειά τους” τόνισε χαρακτηριστικά η κα. Σαρρή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις