Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απόδραση – Μεταγωγών: Αυτοί είναι οι δύο δραπέτες – Ψάχνει το κρησφύγετο η ΕΛΑΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Απόδραση – Μεταγωγών: Αυτοί είναι οι δύο δραπέτες – Ψάχνει το κρησφύγετο η ΕΛΑΣ

Απόδραση - Μεταγωγών: Στη δημοσιότητα με εντολή εισαγγελέα τα στοιχεία του Αλβανού καταζητούμενου και του 35χρονου συλληφθέντα.

Απόδραση – Μεταγωγών: Τη συνδρομή των πολιτών ζητά η Αστυνομία στην προσπάθειά της να μπει στα ίχνη του πλέον επικίνδυνου εκ των τεσσάρων Αλβανών δραπετών του Μεταγωγών, αλλά και για να βρει το κρησφύγετο του συμπατριώτη του, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ περπατούσε στην οδό Βρυούλων, στη Νέα Σμύρνη.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Με εισαγγελική διάταξη δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία  και των αλλοδαπών,  οι οποίοι, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση,  πρώτες πρωινές ώρες της 3-6-2019 απέδρασαν από τη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον αναζητούμενο:

ASANI ή HASANI ή HASAN ή ASHANI ή ASTRI ή XHELO ον. ASTRIT ή TITI ή GIORGO του HATJI ή HAXHIή HADJI ή HATSI ή AGI ή ANGI ή HAGI και της LILIANA ή LILIANE , γεννηθέντα 1-5-1984 ή 1983 ή 1985 ή 1986, στην Αλβανία

Και για τον συλληφθέντα (6-6-2019):

GOBO ή COBO ον. ADRIAN ή RONALD του BILBIL και της MILIKA , γεννηθέντα στις 26-11-1984 στην Αλβανία.

Ψάχνουν το κρησφύγετο

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, όπως αναφέρεται στην εισαγγελική διάταξη, “χρονικής διάρκειας έξι  μηνών, αποσκοπεί στη διευκόλυνση των ερευνών για τον εντοπισμό του πρώτου (ASANI), καθώς και για την ανακάλυψη τυχόν κρησφύγετου που χρησιμοποίησε ο δεύτερος ( GOBO ) κατά το χρονικό διάστημα που αναζητούνταν”.

Δεν δίνουν στοιχεία για την απόδραση

Και ο Γκόμπο, όπως και οι άλλοι δύο Αλβανοί δραπέτες, οι οποίοι συνελήφθησαν σε σύντομο χρονικό διάστημα από την ώρα της απόδρασης, στην ανάκρισή τους στην ασφάλεια ήταν ιδιαίτερα αρνητικοί στο να απαντήσουν σε ερωτήσεις για τις συνθήκες της απόδρασης.

Δεν βρέθηκαν τα όπλα των αστυνομικών

Επίσης, παρά τις τρεις συλλήψεις δεν έχουν εντοπιστεί στην κατοχή κανενός από τους συλληφθέντες τα δύο υπηρεσιακά όπλα, που άρπαξαν κατά την κινηματογραφική απόδραση μέσα από το κελί του Μεταγωγών.

Όπως απεδείχθη, ήταν αρκετό για να ανοίξει η πόρτα του κελιού τους, ένα τέχνασμα που έχει χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς και από άλλους επίδοξους δραπέτες.

Έπεσε στο πάτωμα με δήθεν πόνους

Ένας από αυτούς έπεσε στο πάτωμα, με δήθεν πόνους έντονους, οι άλλοι φώναξαν βοήθεια, οι αστυνομικοί-φρουροί μπήκαν στο κελί και εκεί βρέθηκαν στη θέση των… κρατουμένων!

Τους απείλησαν με αυτοσχέδια μαχαίρια, τους άρπαξαν τα κινητά, τους κλείδωσαν στο κελί, απείλησαν γυναίκα αστυνομικό οδηγό περιπολικού και ετοιμάζονταν να την πάρουν όμηρο, αλλά βρήκαν αντίδραση στην Πύλη και βγήκαν μόνοι τους.

Η δολοφονία στην Καισαριανή από τον “Τίτι”

Ο καταζητούμενος Αλβανός, όπως έχει γράψει η Alphafreepress,  πριν από τη σύλληψή του το 2014 στην Κύπρο, χωρίς να προβάλει αντίσταση, συμμετείχε σε συμμορία σκληρών κακοποιών με καλάσνικοφ,  οι οποίοι  στις 2 Ιουνίου 2012 είχαν σκοτώσει στην Καισαριανή έναν 30χρονο και είχαν τραυματίσει τον 32χρονο αδελφό του, όταν εκείνοι αντέδρασαν μόλις κατάλαβαν ότι οι δράστες έκλεβαν το αυτοκίνητό τους, κάτω από το σπίτι τους.

Ληστείες σε σπίτια, ιδιώτες και περίπτερα

Κατηγορείται επίσης για δέκα επτά ένοπλες ληστείες με τη συμμορία του  σε σπίτια, 18 ένοπλες ληστείες σε καταστήματα, πολλά από τα οποία ήταν περίπτερα, μία ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα ΕΛ.ΤΑ, τρεις ένοπλες ληστείες σε ιδιώτες, επτά ένοπλες συμπλοκές από τις οποίες οι έξι με αστυνομικούς, έξι διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα και 17 κλοπές αυτοκινήτων.

Ο ληστής των οικιακών βοηθών του Λευτέρη Πανταζή

Ο 35χρονος, που συνελήφθη στη Νέα Σμύρνη, είχε συλληφθεί πριν από λίγους μήνες, με τρόπο περιπετειώδη, ως μέλος της συμμορίας διαρρηκτών-ληστών, που σάρωνε κατοικίες στα Νότια Προάστια της Αττικής. Ήταν ο ένας από τους δύο κουκουλοφόρους, οι οποίοι είχαν εισβάλει, μεταξύ άλλων και στη μεζονέτα του δημοφιλούς τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή, όσο εκείνος απουσίαζε στο Μιλάνο, σε επαγγελματικό ταξίδι, αλλά και σε σπίτια πολλών άλλων πολιτών στα Νότια Προάστια.

Συνελήφθη μετά από ληστεία μητέρας – γιου

Είχε συλληφθεί μετά από εισβολή ληστεία σε σπίτι στον Άλιμο, όπου με συνεργό του είχαν δέσει μητέρα με το παιδί της για να ληστέψουν. Οι αστυνομικοί που τους καταδίωξαν πυροβόλησαν στον αέρα για να τους αναγκάσουν να σταματήσουν.

Το μεσημέρι της Πέμπτης βάδιζε με ένα σάκο στον ώμο, όπου στο εσωτερικό του βρέθηκαν μόνο είδη ρουχισμού. Ποιος στην ευρύτερη περιοχή τον προμήθευσε με τα ρούχα, είναι άγνωστο και ζητούμενο από την Αστυνομία…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις