Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ιαπωνία: Νεαρά ζευγάρια παντρεύονται σε τελετές Pokemon… με συντροφιά τον Pikachu!
PLUS

Ιαπωνία: Νεαρά ζευγάρια παντρεύονται σε τελετές Pokemon… με συντροφιά τον Pikachu!

Ιαπωνία: Ακόμη μια... παλαβή μόδα από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου

Ιαπωνία: Η μανία με τα Pokemon δεν είναι κάτι καινούργιο στην Ιαπωνία. Ούτε οι εκκεντρικοί θεματικοί γάμοι, που κατά καιρούς κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Ωστόσο στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου έχει γίνει το τελευταίο διάστημα «μόδα» ένα παράξενο είδος γαμήλιας τελετής, που επιτρέπει στα νεαρά ζευγάρια να παντρευτούν με τη συνοδεία των αγαπημένων ηρώων από τα παιδιά τους χρόνια. Πολλοί θεωρούν τους εν λόγω γάμους ως κάτι το αναμενόμενο, δεδομένου ότι γύρω από το brand Pokemon έχει στηθεί τα τελευταία χρόνια μία τεράστια βιομηχανία με αδειοδοτημένα προϊόντα και υπηρεσίες.

Ωστόσο η τελευταία συνεργασία ανάμεσα στην εταιρεία διοργάνωσης γαμήλιων τελετών ESCRIT με έδρα το Τόκιο και της Nintendo Creatures Gamefreak, ιδιοκτήτριας εταιρείας της Pokemon Company, είναι σίγουρα κάτι το ασυνήθιστο, τουλάχιστον για εμάς τους Ευρωπαίους. Με βάση τις πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, ο γάμος με θέμα τα Pokemon προσφέρει μία ξεχωριστή, διασκεδαστική εμπειρία για εκείνη την ξεχωριστή μέρα. Το κύριο στοιχείο του γάμου είναι οι δύο μεγάλες μασκότ νύφης και γαμπρού Pikachu που συνοδεύουν το ζευγάρι στα σκαλιά της εκκλησίας για την ανταλλαγή των όρκων αιώνιας αγάπης.

Οι χαρακτήρες της αγαπημένης σειράς anime και βιντεοπαιχνιδιών είναι «παρόντες» και στο μενού της γαμήλιας δεξίωσης.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν το κυρίως πιάτο, όπου έχουν ενσωματωθεί λεπτομέρειες, όπως η ουρά του Πίκατσου σε σχήμα αστραπής, και το γλυκό που ονομάζεται το pika-Baumkuchen. Όπως θα περίμενε κανείς, η γαμήλια τούρτα είναι διακοσμημένη με εικόνες του Pikachu και με Pokeball macaroons.

Ακόμα και το πιστοποιητικό γάμου που παραλαμβάνουν οι νεόνυμφοι έχει θέμα τα Pokemon.

Τι είναι τα Pokemon

Τα Pokemon είναι franchise που περιλαμβάνει anime και βιντεοπαιχνίδια. Η σειρά αυτή ξεκίνησε όταν ο Σατόσι Τάτζιρι σκέφτηκε την ιδέα να δημιουργήσει ένα παιχνίδι για το Game Boy της Nintendo, όπου “ζωντανά” πλάσματα θα μπορούσαν να πιάνονται και να ανταλλάσσονται. Το anime Pokémon προβλήθηκε στην Ιαπωνία για πρώτη φορά ένα χρόνο περίπου μετά το βιντεοπαιχνίδι και δεν άργησε πολύ να φτάσει σε πολλές άλλες χώρες στις οποίες έκανε επίσης μεγάλη επιτυχία.

Ολόκληρο το franchise των Pokémon έχει αποφέρει πάνω από 40 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που το καθιστά ένα από τα πιο επιτυχημένα media franchises στην ιστορία. Τα βιντεοπαιχνίδια έχουν πουλήσει πάνω από 270 εκατομμύρια αντίτυπα, με αποτέλεσμα να θεωρείται η δεύτερη πιο εμπορική σειρά βιντεοπαιχνιδιών στην ιστορία, μετά τη σειρά Mario.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις