Ληστές ποδοσφαιριστών: Χειροπέδες στη συμμορία που είχε ρημάξει τα σπίτια τους

ΕΛΛΑΔΑ

Ληστές ποδοσφαιριστών: Χειροπέδες στη συμμορία που είχε ρημάξει τα σπίτια τους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ληστές ποδοσφαιριστών: Δύο χρόνια από την έναρξη της δράσης τους, συνελήφθησαν σε Ζωγράφου και Κορωπί.

04.06.2019 | 07:17

Ληστές ποδοσφαιριστών: Ντρίμπλα και…  γκολ, από την Αστυνομία στην πενταμελή συμμορία Αλβανών διαρρηκτών, οι οποίοι πέραν του ότι είχαν ρημάξει τα Νότια Προάστια, ήταν και οι δράστες των ληστρικών εισβολών σε κατοικίες των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, αλλά και της ΑΕΚ!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Δύο από τα μέλη της σπείρας, ένας άνδρας και μια γυναίκα, ηλικίας 34 και 35 χρόνων, αντίστοιχα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις Αλβανοί υπήκοοι, οι οποίοι διαφεύγουν. Οι επιδρομείς των πολυτελών μονοκατοικιών και μεζονετών των Νοτίων Προαστίων, μεταξύ των άλλων… εκπορθήσεων και κλοπών είχαν εισβάλει στα σπίτια όπου διέμεναν οι παίκτες του Ολυμπιακού,  Οτζίτζα Οφόε, Μεχντί Καρσελά, Ομάρ Ελαμπντελαουί, Μπίμπρας Νάτχο, Ζοσέ Σα, Παπέ Αμπού Σισέ, Εμανουέλ Εμενίκε, Ματίας Ναουέλ, αλλά  και ο πρώην  επιυθετικός  της ΑΕΚ, Σέρχιο Αραούχο.

Οι ληστρικές εισβολές στα σπίτια των άσων των μεγάλων συλλόγων της χώρας, είχαν προκαλέσει και αρρυθμίες στο εσωτερικό των ομάδων, καθώς κάποιοι από τους παίκτες χρησιμοποίησαν και τις εισβολές στο σπίτι τους, όπως ο Οτζίτζα Οφόε, για να σπάσουν τα συμβόλαιά τους και να φύγουν.
πως ανακοινώθηκε, μετά από  αστυνομική επιχείρηση στις περιοχές Κορωπίου και Ζωγράφου,

Συνελήφθη το ζευγάρι, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, απείθειας και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Από την έρευνα προέκυψε, ότι τα μέλη της ομάδας, από τον Οκτώβριο του 2017, είχαν ενωθεί σε εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε συστηματικά κλοπές-διαρρήξεις σε πολυτελείς μονοκατοικίες και διαμερίσματα στις περιοχές των Νοτίων Προαστίων, από το εσωτερικό των οποίων αφαιρούσαν κοσμήματα, ρολόγια, χρηματικά ποσά και επώνυμα είδη ένδυσης.

Χρησιμοποιούσαν κυρίως δύο οχήματα, εκ των οποίων το ένα  ως “επιχειρησιακό” για τη μετάβαση και διαφυγή τους από την οικία που είχαν στοχοποιήσει να διαρρήξουν και το έτερο ως “υποστηρικτικό” που σε περίπτωση προβλήματος του πρώτου, χρησιμοποιείτο ως όχημα διαφυγής.

“Ο τρόπος εισόδου στις οικίες”, αναφέρει ακόμη η ΕΛ.ΑΣ “ήταν από παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες, τις οποίες παραβίαζαν ευχερώς με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων που έφεραν. Κατά τη διάρκεια των κλοπών ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις τους, φορούσαν γάντια και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους”, προσθέτει η Αστυνομία.

Τα μέλη της συμμορίας, ερευνούσαν επιλεκτικά τους χώρους της  εκάστοτε οικίας, χωρίς να προκαλέσουν αναστάτωση και αφαιρούσαν κοσμήματα, ρολόγια μεγάλης αξίας, επώνυμα είδη ένδυσης και γυναικείες τσάντες, χρήματα, ενώ σε μία περίπτωση είχαν αφαιρέσει και χρηματοκιβώτιο με μετρητά.

Πολύ γρήγορα, μετά τις κλοπές, διοχέτευαν τη λεία τους σε δίκτυο κλεπταποδόχων. Σε οικίες και χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από ρολόγια χειρός, κοσμήματα, γυναικείες τσάντες, κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim, δύο σπρέι πιπεριού, διαρρηκτικά εργαλεία, το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, καθώς και δύο “επιχειρησιακά” αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για την εγκληματική τους δράση.

Μέχρι στιγμής, πιστοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε 33 περιπτώσεις κλοπών στη Γλυφάδα, Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, Ελληνικό και Κορωπί, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Σημαντικά στοιχεία άντλησε η αστυνομία χάρις στην παρατηρητικότητα του πρώην άσου του Ολυμπιακού Φελίπε Πάρντο ο οποίος αντελήφθη τον Νοέμβριο ότι τον παρακολουθούσαν επίδοξοι διαρρήκτες της οικίας του και ανέφερε τα στοιχεία στην αστυνομία.

Άλλωστε, τα μέλη της συμμορίας, προτιμούσαν σε ό,τι αφορά τις διαρρήξεις στα σπίτια των άσων των γηπέδων να πιστοποιούν πρώτα την αναχώρησή τους για την προπόνηση και στη συνέχεια να πραγματοποιούν την εισβολή ανενόχλητοι.

Exit mobile version