Νέα Υόρκη: 100 μοντέλα «τα πέταξαν» για να διαμαρτυρηθούν κατά της «λογοκρισίας» του γυμνού

PLUS

Νέα Υόρκη: 100 μοντέλα «τα πέταξαν» για να διαμαρτυρηθούν κατά της «λογοκρισίας» του γυμνού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: intern1

Νέα Υόρκη: Δείτε το βίντεο του art installation σε κεντρικό δρόμο της πόλης

03.06.2019 | 20:42

Νέα Υόρκη: Άφωνοι έμειναν οι πολίτες της Νέας Υόρκης που βγήκαν για την βόλτα τους την περασμένη Κυριακή σε κεντρικό δρόμο της πόλης, μπροστά από τα γραφεία του Facebook. Οι «τυχεροί» περαστικοί από το συγκεκριμένο σημείο βρέθηκαν μπροστά σε ένα αλλόκοτο και σίγουρα πρωτότυπο θέαμα: Περίπου 100 άτομα, μοντέλα στο επάγγελμα, κείτονταν ολόγυμνα στο δρόμο κρατώντας πλακάτ που απεικόνιζαν αντρικές ρώγες, με τα οποία έκρυβαν συγκεκριμένα σημεία της ανατομίας τους. Τα άτομα αυτά συμμετείχαν στο art installation – διαμαρτυρία με τίτλο #wethenipple. Το event οργανώθηκε και φωτογραφήθηκε από τον παγκοσμίως γνωστό Αμερικανό καλλιτέχνη Spencer Tunick και τη Διεθνή Ένωση κατά της Λογοκρισίας (National Coalition Against Censorship -NCAC).

Στόχος της διαμαρτυρίας, όπως διευκρίνιζε η επίσημη σελίδα του event, είναι οι πολιτικές λογοκρισίας του Facebook και του Instagram όσον αφορά στο καλλιτεχνικό γυμνό. Μέλη της γυναικείας οργάνωσης Grab Them By The Ballot(«Κράτα τους από την Ψήφο») πήραν μέρος στη διαμαρτυρία. Η οργάνωση δήλωσε σε ανακοίνωσή της ότι «αντιτίθεται στη λογοκρισία γυναικείου καλλιτεχνικού γυμνού από τους κανονισμού κοινότητας του Facebook και του Instagram».

 

 

Η αποστολή του «Grab Them By The Ballot» είναι να ενθαρρύνει τις γυναίκες να πάνε να ψηφίσουν το 2020

Όμως, η σελίδα της Οργάνωσης έχει λογοκριθεί επανειλημμένα από το Facebook, επειδή ανεβάζει εικόνες γυμνών γυναικών. Ένα παράδειγμα ανάρτησης που λογοκρίθηκε ήταν ένας πίνακας μιας γυμνής γυναίκας που συνοδευόταν με ένα ποίημα για τη μέρα της μητέρας.

Σύμφωνα με τους όρους της κοινότητας του Instagram, οι γυμνές φωτογραφίες απαγορεύονται στο σάιτ: «Ξέρουμε ότι κάποιες φορές οι άνθρωποι ίσως θέλουν να μοιραστούν γυμνές εικόνες που είναι καλλιτεχνικές ή δημιουργικές, αλλά για μια σειρά από λόγους δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε στο Instagram». Το Facebook, από την πλευρά του λέει ότι «απαγορεύει το γυμνό επειδή κάποιοι άνθρωποι είναι ευαίσθητοι σε τέτοιου είδους περιεχόμενο».

Exit mobile version