Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Φορολογικές δηλώσεις 2019: Παράταση και επίσημα μέχρι τις 29 Ιουλίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Παράταση και επίσημα μέχρι τις 29 Ιουλίου

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Η αρχική προθεσμία έληγε στις 30 Ιουνίου

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων του 2019 για τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις παρατείνεται έως 29 Ιουλίου, όπως προβλέπεται σε απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου. Υπενθυμίζεται ότι η αρχική προθεσμία έληγε στις 30 Ιουνίου. Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση, η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 των φυσικών προσώπων του άρθρου 3 του ν. 4172/2013, παρατείνεται μέχρι την 29η Ιουλίου 2019.

Επίσης, η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ν. 4172/2013, που δεν έχουν υποβληθεί μέχρι τη δημοσίευση της παρούσας και των οποίων η προθεσμία υποβολής δεν έχει λήξει, παρατείνεται μέχρι την 29η Ιουλίου 2019. Η απόφαση για την παράταση θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την απόφαση δεν προκύπτει η παραμικρή αλλαγή όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα καταβολής των δόσεων φόρου εισοδήματος, οι οποίες προβλέπεται ότι θα πρέπει να εξοφληθούν ως το τέλος Ιουλίου η πρώτη, ως το τέλος Σεπτεμβρίου η δεύτερη και ως το τέλος Νοεμβρίου η τρίτη.

Αυτό σημαίνει ότι αν δεν υπάρξει αλλαγή με νομοθετική διάταξη, οι φορολογούμενοι που θα υποβάλλουν τις δηλώσεις τους στις 29 Ιουλίου (ημέρα Δευτέρα) στην εκπνοή της προθεσμίας, θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση δυο μέρες μετά, στις 31 του μήνα.

Εξαιτίας αυτής της αλλαγής στο χρονοδιάγραμμα υποβολής των δηλώσεων, αναμένεται να πάει πίσω η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ η οποία είχε σχεδιαστεί να γίνει εντός Ιουλίου ώστε να πληρωθεί η πρώτη δόση νωρίτερα φέτος, τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις