Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καιρός πρόγνωση: Έκτακτο δελτίο κακοκαιρίας – Καταιγίδες και χαλάζι ως την Πέμπτη
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός πρόγνωση: Έκτακτο δελτίο κακοκαιρίας – Καταιγίδες και χαλάζι ως την Πέμπτη

Καιρός πρόγνωση: Δείτε ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από σήμερα

Καιρός πρόγνωση: Βροχές, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις προβλέπει το έκτακτο δελτίο καιρού που εκδόθηκε από την ΕΜΥ την Δευτέρα. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν από σήμερα περιλαμβάνουν τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας.  Προς το βράδυ αναμένεται πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων, εκτός από την Μακεδονία. Η κακοκαιρία όμως θα επανέλθει αύριο Τρίτη και την Τετάρτη, επηρεάζοντας τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τα νησιά Βορείου Αιγαίου, πιθανώς πρόσκαιρα την Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, κυρίως μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, επισημαίνει η ΕΜΥ στο έκτακτο δελτίο της, ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί μέχρι και την Πέμπτη στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια τμήματα της χώρας. Ειδικότερα για την σημερινή πρόγνωση του καιρού, αναμένονται νεφώσεις, που κατά περιόδους θα είναι πυκνές. Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο Βόρειο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο. Ιδιαίτερα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Καιρός πρόγνωση: Αναλυτική πρόγνωση για την Δευτέρα

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 14 έως 25 βαθμούς, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο από 14 έως 23, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 21, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 18 έως 27, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 18 έως 25, και στη Κρήτη από 14 έως 26.

Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό και τις Σποράδες θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ίδιας έντασης. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στα νοτιοδυτικά από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις, όμως από το πρωί θα γίνουν νότιοι έως δυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους, ενώ από το μεσημέρι υπάρχει πιθανότητα καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις