Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αποτελέσματα δημοτικών εκλογών: Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Ζέρβας με σαρωτικό ποσοστό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα δημοτικών εκλογών: Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Ζέρβας με σαρωτικό ποσοστό

Αποτελέσματα δημοτικών εκλογών: Κερδίζει το Δήμο Θεσσαλονίκης με διπλάσιο ποσοστό από τον αντίπαλο του.

Αποτελέσματα δημοτικών εκλογών: Τον Κωνσταντίνο Ζέρβα δείχνουν νικητή τα αποτελέσματα του exit poll που πραγματοποιήθηκε στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στον δήμο Θεσσαλονίκης, από την εταιρεία Interview. Τα στοιχεία της έρευνας: Κωνσταντίνος Ζέρβας: 67 %, Νίκος Ταχιάος: 33 %. Υπενθυμίζεται πως ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη- Ταχιάος- Υπεύθυνα» βγήκε πρώτον στον α’ γύρο με ποσοστό 22,40% και 11 έδρες στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

Από την άλλη ο επικεφαλής της παράταξης «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη», Κωνσταντίνος Ζέρβας κατέκτησε τη δεύτερη θέση με ποσοστό 14,93% και 7 έδρες το νέο δημοτικό συμβούλιο. Λόγω της απλής αναλογικής αν εκλεγεί δήμαρχος ο κ. Ζέρβας θα έχει μόνο 7 έδρες ενώ ο κ. Ταχιάος στην αντιπολίτευση θα έχει 11 έδρες. Η δημοσιοποίηση του exit poll για τον δήμο Θεσσαλονίκης, σκόρπισε ενθουσιασμό στο εκλογικό κέντρο του Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Οι υποστηρικτές του υποψήφιου δημάρχου, μόλις βλέπουν τη διαφορά ξεσπούν σε χειροκροτήματα, ενώ αρχίζουν και σφυρίζουν, εκφράζοντας την χαρά τους, όπως αναφέρει το seleo. Εντελώς διαφορετικό είναι το κλίμα στο εκλογικό κέντρο του Νίκου Ταχιάου μετά τη δημοσίευση του exit poll. Όπως αναφέρει το thestival, φίλοι και στελέχη του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» «πάγωσαν» όταν είδαν την εκτίμηση και περιμένουν τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα.

Παραδέχθηκε την ήττα του ο Νίκος Ταχιάος

Με τις κουβέντες του πατέρα του «Να θέλεις να κερδίζεις, Να ξέρεις να χάνεις», ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος συνεχάρη τον ανθυποψήφιό του Κωνσταντίνος Ζέρβα για τη νίκη του, στις επαναληπτικές εκλογές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του EXIT POLL. Ο κ. Ταχιάος δήλωσε πως είναι στη διάθεση οποιουδήποτε έχει καλό σκοπό για τη Θεσσαλονίκη.

Ευχαρίστησε τους συνεργάτες του στην ομάδα «Θεσσαλονίκη – Υπεύθυνα», τους εθελοντές, προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τη Νέα Δημοκρατία για τη στήριξη στο πρόσωπό του. «Έχω ήσυχη της συνείδησή μου, ήμουν πιστός στις αρχές και τις αξίες μου. Έδωσα τον αγώνα με όση δύναμη είχα. Η Θεσσαλονίκη είναι το πάθος μου. Υπάρχει νικητής, στρέψτε τα φώτα στον νικητή», σημείωσε ο Νίκος Ταχιάος. Τον Νίκο Ταχιάο υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα στο εκλογικό του κέντρο και χαιρέτισε φίλους και στελέχη της παράταξης του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις