Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημοτικές εκλογές 2019: Μπακογιάννης – Ηλιόπουλος διασταύρωσαν τα ξίφη τους (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοτικές εκλογές 2019: Μπακογιάννης – Ηλιόπουλος διασταύρωσαν τα ξίφη τους (vid)

Δημοτικές εκλογές 2019: Σε σχεδόν χαλαρό κλίμα, οι Μπακογιάννης - Ηλιόπουλος μίλησαν στην ΕΡΤ.

Δημοτικές εκλογές 2019: Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για τον δήμο Αθηναίων. Με ενσωματωμένο 100% των εκλογικών τμημάτων του δήμου της Αθήνας, ο Κώστας Μπακογιάννης συγκέντρωσε το 42,65% και ο Νάσος Ηλιόπουλος 16,98%. Τα ποσοστά αντιστοιχούν σε 88.916 και 35.392 ψήφους αντίστοιχα, ενώ και οι δύο υποψήφιοι περνούν στον δεύτερο γύρο της Κυριακής. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Παύλος Γερουλάνος με 13,19%. Ακολουθούν ο Ηλίας Κασιδιάρης με 10,53% και ο Νίκος Σοφιανός με 7,47%.

Χθες, πραγματοποιήθηκε το τηλεοπτικό debate των δύο υποψηφίων για τις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής στον Δήμο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και Νάσου Ηλιόπουλου, στην ΕΡΤ. Οι δύο «μονομάχοι» κλήθηκαν να τοποθετηθούν σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες ενώ στο τέλος είχαν την ευκαιρία να θέσουν στον συνυποψήφιό τους, από μία ερώτηση ελεύθερου περιεχομένου σε ένα πιο χαλαρό πλαίσιο και με διάθεση να αστειευτούν.

Πρώτος απηύθυνε ερώτηση ο Νάσος Ηλιόπουλος. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Νομίζω ότι έχω χάσει πλέον το μέτρημα για το πόσα debate έχουμε κάνει. Υπάρχει μία ερώτηση σχετικά με τη στελέχωση του ψηφοδελτίου. Αλλά επειδή δεν πιστεύω ότι θα σπάσεις την παράδοση και θα απαντήσεις, θα ήθελα να σε ρωτήσω αν περιμένεις να δεις κάποια συναυλία το καλοκαίρι;».

Ο Κώστας Μπακογιάννης γελώντας απάντησε: «Λοιπόν να ξεκινήσουμε με το εύκολο. Μίλτο Πασχαλίδη 7 Ιουνίου, είναι και τα γενέθλια του γιου μου και αν θες πάμε παρέα».

Οι υποψήφιοι είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις και τις θέσεις τους για όλα τα θέματα που απασχολούν την Αθήνα. Αναφερόμενος στην «επόμενη μέρα», ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι είναι διατεθειμένος για συνεργασία «με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις που πονάνε την πόλη», επισημαίνοντας ότι η παράταξη του είναι η πλέον πολυσυλλεκτική και υπερκομματική.

Από την πλευρά του, ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι «δεν βλέπει να προκύπτει στρατηγικό πλαίσιο συνεργασίας» με δεδομένες τις διαφορετικές προσεγγίσεις-αντιλήψεις που υπάρχουν με την παράταξη Μπακογιάννη.

Σχετικά με την καθαριότητα, και οι δυο υπογράμμισαν ότι πρέπει ν΄αλλάξει το σημερινό μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων, αναδεικνύοντας όμως και τις διαφορετικές προσεγγίσεις τους. Ο κ. Ηλιόπουλος επανέλαβε τη ριζική του αντίθεση σε οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας καθαριότητας, η οποία όπως είπε, σήμερα έχει μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές παρότι όπως τόνισε, υπήρχαν για τον σκοπό αυτό 90 εκατ. ευρώ. Ακόμη πρόσθεσε, ότι απαιτείται ένα νέο μοντέλο διαχείρισης, το οποίο θα δίνει βαρύτητα στην ανακύκλωση στην πηγή.

Ναι στην ενίσχυση της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου με όλα τα απαραίτητα μέσα και προσωπικό, αλλά αξιοποίηση της δυνατότητας συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα αν απαιτηθεί, ήταν η θέση του κ. Μπακογιάννη. Σχετικά με τα δημοτικά τέλη, ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι σήμερα «ο δήμος Αθηναίων είναι ένας πλούσιος δήμος με φτωχή διαχείριση. Θέλουμε ένα δήμο να προσφέρει και να στηρίζει τους πολίτες και όχι έναν δήμο πλούσιο λογιστικά».

Από την πλευρά του, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι «ο δήμος έχει πολύ μεγάλα περιθώρια εξορθολογισμού» και στήριξης κοινωνικών ομάδων. Για την ασφάλεια, ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι η διασφάλισή της «είναι δικαίωμα» και πως «ασφαλείς γειτονιές είναι οι ζωντανές γειτονιές» ενώ διαφώνησε σε τυχόν εμπλοκή της Δημοτικής Αστυνομίας με την ΕΛΑΣ.

Ο Μπακογιάννης αποκάλυψε σε ποια συναυλία θέλει να πάει το καλοκαίρι:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις