Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Στάση εργασίας: «Χειρόφρενο» σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ την Παρασκευή
ΕΛΛΑΔΑ

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Στάση εργασίας: «Χειρόφρενο» σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ την Παρασκευή

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - Στάση εργασίας: Δείτε ποιες ώρες δεν θα λειτουργήσουν

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Στάση εργασίας: Ταλαιπωρία αύριο για τους πολίτες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, ακινητοποιημένοι θα μείνουν αύριο για μερικές ώρες οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ, καθώς τα σωματεία των εργαζομένων αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 το πρωί και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας. «Η προσχεδιασμένη απαξίωση της ΣΤΑ.ΣΥ, με στόχο το ξεπούλημά της σε τιμή ευκαιρίας, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο» καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους τα Σωματεία των Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, ΣΤΑΣΥ και τραμ.

Και συνεχίζουν: «Τα Σωματεία Εργαζομένων έχουμε καταγγείλει, κατ’ επανάληψη, τις δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό και σε ανταλλακτικά, που καθιστούν προβληματική την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και οδηγούν τις Σταθερές Συγκοινωνίες στη πλήρη απαξίωση». Καταλήγοντας, επισημαίνουν τα εξής: «Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας, με προειδοποιητική στάση εργασίας την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019 από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 πμ και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Υπερασπιζόμαστε τη δουλειά μας, αγωνιζόμαστε για δημόσιες σταθερές συγκοινωνίες», καταλήγουν.

 

Μποτιλιαρίσματα χιλιομέτρων στους δρόμους σήμερα

Αυξημένη κίνηση και μποτιλιάρισμα με τεράστιες καθυστερήσεις και ουρές χιλιομέτρων στους δρόμους της Αθήνας, προκάλεσαν ένα τροχαίο ατύχημα και έργα ασφαλτόστρωσης το πρωί της Πέμπτης.

Τα κύρια προβλήματα εντοπίζονταν από νωρίς το πρωί στον Κηφισό, στην Αθηνών – Λαμίας και στην Αττική Οδό.

Έργα ασφαλτόστρωσης, καθώς και ένα τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές, δημιούργησαν τεράστιες καθυστερήσεις. Πληροφορίες ανέφεραν μάλιστα ότι η ουρά των αυτοκινήτων έφτανε τα 13 χιλιόμετρα.

Μποτιλιαρισμένη ήταν τόσο η άνοδος της Αθηνών – Λαμίας, από ΚΤΕΛ έως Αχαρνών, όσο και η κάθοδος, από Μεταμόρφωση έως τα ΚΤΕΛ. Κίνηση σημειώθηκε και στην Αθηνών – Κορίνθου, από λεωφόρο Κηφισού έως λεωφόρο Θηβών.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις