Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστές χρηματοκιβωτίων: Συναγερμός στις εταιρείες μετά το νέο χτύπημα από τη συμμορία
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστές χρηματοκιβωτίων: Συναγερμός στις εταιρείες μετά το νέο χτύπημα από τη συμμορία

Ληστές χρηματοκιβωτίων: Συμμορία έχει βάλει στο στόχαστρο χρηματοκιβώτια και τα "σηκώνει" με κινηματογραφικό τρόπο.

Ληστές χρηματοκιβωτίων: Συναγερμός σε Αστυνομία και ιδιοκτήτες μεγάλων εταιριών στην Αττική, που φυλάσσουν στο εσωτερικό τους χρηματοκιβώτια με μεγάλα ποσά για τις λειτουργικές ανάγκες, μετά και από νέο, κινηματογραφικό χτύπημα, της συμμορίας που έχει δραστηριοποιηθεί τον τελευταίο καιρό.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Επαναφέροντας στη μνήμη τις δεκάδες εισβολές σε ανάλογες επιχειρήσεις που είχε πραγματοποιήσει η πολυμελής συμμορία των Ρομά, η οποία εξαρθρώθηκε το 2017, τα μέλη της τωρινής συμμορίας, η ταυτότητα των οποίων παραμένει ακόμη άγνωστη, έβαλαν στο στόχαστρο εταιρία courier, η οποία εδρεύει στη Λεωφόρο Κηφισού, στο Αιγάλεω.

Τέσσερις το πρωί, εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις, ανέβηκαν όροφο, εντόπισαν το χρηματοκιβώτιο, το οποίο ζύγιζε πεντακόσια (!) κιλά και κατάφεραν να το πάρουν!

Έσπρωξαν το χρηματοκιβώτιο στις σκάλες

Όπως προκύπτει από τα ίχνη και τα σπασμένα πλακάκια που βρήκε η Αστυνομία στην εταιρία, οι κακοποιοί, κατάφεραν να σύρουν, να μεταφέρουν έως το πλατύσκαλο και στη συνέχεια να σπρώξουν το χρηματοκιβώτιο με τα χρήματα στις σκάλες για να φθάσει μόνο του στην έξοδο! Από εκεί, άγνωστο πως το μετέφεραν σε όχημα και εξαφανίστηκαν.

Κι άλλη εισβολή, στη Μεταμόρφωση

Πριν από λίγες ημέρες έγινε λόγος για την κινηματογραφική εισβολή πάλι συμμορίας ληστών χρηματοκιβωτίων σε εταιρία διαχείρισης οικονομικών πολυκατοικιών  και οδικής βοήθειας, στη Μεταμόρφωση.

Πήραν δύο χρηματοκιβώτια

Οι εισβολείς, αφού απενεργοποίησαν το συναγερμό, κατάφεραν να μεταφέρουν δύο χρηματοκιβώτια τα οποία περιείχαν κατά τις πληροφορίες που διέρρευσαν ένα εκατομμύριο ευρώ!

Και πάλι εισβολή στις 4 το πρωί

Και πάλι, προφανώς όπως εκτιμάται οι ίδιοι κακοποιοί, χτύπησαν στις 4 το πρωί και ενήργησαν με παρόμοιο τρόπο για την αρπαγή των χρηματοκιβωτίων.

Ψάχνουν υλικό σε κοντινά καταστήματα

Με δεδομένο ότι και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες απενεργοποίησαν συστήματα καμερών, η Αστυνομία που δεν διαθέτει οπτικό υλικό από το εσωτερικό, επιχειρεί από τα γύρω καταστήματα και τις πιθανές διαδρομές διαφυγής να βρει κάποιο ίχνος της νέας, πολυπρόσωπης όπως δείχνει, συμμορίας χρηματοκιβωτίων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις