Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ποτάμι: Παραιτείται ο Σταύρος Θεοδωράκης – Δεν “κατεβαίνει” το κόμμα στις εκλογές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: Παραιτείται ο Σταύρος Θεοδωράκης – Δεν “κατεβαίνει” το κόμμα στις εκλογές

Ποτάμι: Ένα βήμα πριν από τη διάλυση το Ποτάμι, μετά την συντριβή στις Ευρωεκλογές.

Ποτάμι: Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την ηγεσία του Ποταμιού εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Θεοδωράκης στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του «Ποταμιού» εισηγήθηκε να μην κατέβει το κόμμα του στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Ωστόσο, είπε ότι θα ακούσει τα στελέχη σε όλη την Ελλάδα για να εκφράσει την τελική του άποψη. Ξεκαθάρισε, τέλος, ότι ο ίδιος δεν θα είναι στην επόμενη Βουλή μετέχοντας σε ψηφοδέλτιο άλλου κόμματος στις εκλογές του Ιουλίου. Στην ουσία ο κ. Θεοδωράκης με αυτό τον τρόπο βάζει τέλος στην πολιτική του καριέρα. Μάλιστα, ο κ. Θεοδωράκης πρότεινε για “διάδοχό” του τον Γιώργο Μαυρωτά.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Γιώργος Μαυρωτάς δήλωσε στην ΕΡΤ1: «Δεν θα κατέβουμε αυτόνομα». Απέφυγε να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις για το μέλλον του κόμματος, περιοριζόμενος να σημειώσει μόνο ότι το Ποτάμι έχει πολιτικό ρόλο να διαδραματίσει, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα διαλυθεί. Ερωτηθείς εάν με την απόφαση να μην κατέβει αυτόνομα το Ποτάμι συμβάλλει στην ενίσχυση των ποσοστών της ΝΔ, ο Γιώργος Μαυρωτάς τόνισε ότι το Ποτάμι δεν θα στρέψει προς κάποια κατεύθυνση τους ψηφοφόρους του.

Σημείωσε, πάντως, ότι όποιοι πρώην ψηφοφόροι του Ποταμιού ήθελαν να ψηφίσουν την ΝΔ, πιθανότατα το έχουν κάνει ήδη, καθώς η εκλογική δύναμη του κόμματος έχει μειωθεί σημαντικά, στο 1,5%. Πιθανολόγησε ότι εκείνοι που ψήφισαν Ποτάμι την περασμένη Κυριακή τάσσονται υπέρ του Προοδευτικού – Φιλελεύθερου Κέντρου που εκπροσωπεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις