Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εθνικές εκλογές 2019: Ο Βαρουφάκης, ένας ακόμη “εφιάλτης” για τον Τσίπρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εθνικές εκλογές 2019: Ο Βαρουφάκης, ένας ακόμη “εφιάλτης” για τον Τσίπρα

Εθνικές εκλογές 2019: Ο Γιάννης Βαρουφάκης έχασε την έδρα τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Γερμανία, όμως σηκώνει τα χέρια για τις εθνικές εκλογές.

Εθνικές εκλογές 2019: Και στην Ελλάδα και στη Γερμανία χάνει την έδρα του το κόμμα του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ΜέΡΑ25 (Diem25), σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook. «Δυστυχώς, δεν καταφέραμε στη Γερμανία να εκλέξουμε έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο. Το γεγονός ότι αποσπάσαμε σχεδόν 130.072 ψήφους και ποσοστό 0,3% είναι επιτυχία για εμάς», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εθελοντές και όλους όσους μας επέλεξαν», προστίθεται στην ανακοίνωση, ενώ είχε κάνει και αναφορά στο θρίλερ της Ελλάδας με την έδρα της Σοφίας Σακοράφα. Τελικά, ο κ.Βαρουφάκης με την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων περίπου στο 94%, βάσει της επίσημης ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών, το ΜέΡΑ25 δεν εκλέγει ευρωβουλευτή.

Πάντως, την απώλεια της έδρας που μέχρι στιγμής πάει στη Νέα Δημοκρατία, ο Γιάνης Βαρουφάκης την αντιμετώπισε με χιούμορ. Σχολιάζοντας μέσω του λογαριασμού του στο Twitter τα όσα γράφτηκαν με αφορμή αυτό, ανέβασε ένα σκίτσο στο οποίο δύο θεατές παρακολουθούν μία λίστα από θρίλερ στην οποία έχει εντάξει και αυτό με το «Μέρα25».

«Πάντως εμείς παρακολουθούμε το θρίλερ με χαμόγελο και ετοιμαζόμαστε για την αυριανή Συνέντευξη Τύπου (1μμ στην ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20) που θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον», και η οποία όπως λέει θα σηματοδοτήσει την έναρξη του αγώνα για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Παρών και στις εθνικές εκλογές ο Βαρουφάκης

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του κόσμου στην πολιτική του κίνηση, που έφθασε πολύ κοντά στο όριο του 3%, δηλώνει έτοιμος για το επόμενο βήμα, που θα το ανακοινώσει σε συνέντευξη Τύπου αύριο. Και σίγουρα η εμφάνιση του κόμματος Μέρα25 προσθέτει έναν ακόμα πονοκέφαλο για τον Αλέξη Τσίπρα, αφού το κόμμα Βαρουφάκη έδειξε στις ευρωεκλογές να έχει δυναμική, και πιθανώς να κόψει χιλιάδες ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα συνεργαστεί με το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου «Πλεύση Ελευθερίας», το οποίο κέρδισε 1,61% στις ευρωεκλογές, και 88.000 ψήφους. Τυχόν συνεργασία των δύο πρώην στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει πλήγμα για το κυβερνών κόμμα, αφού θα προσελκύσει όλους τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του Αλέξη Τσίπρα που πιστεύουν ότι έκανε δεξιά και φιλομνημονιακή στροφή.

Την Τρίτη, όταν έγινε γνωστό ότι το κόμμα του έχασε την έδρα στην ευρωβουλή, ο Γιάνης Βαρουφάκης ανήρτησε στο twitter την ανακοίνωση για την πρόθεσή του να προχωρήσει στο επόμενο βήμα: «Τίποτα δεν έχασε το ΜέΡΑ25! Κερδίσαμε το δικαίωμα και την υπέρτατη υποχρέωση να προβούμε σε ΚΑΛΕΣΜΑ για πλατιά πολιτική -προγραμματική σύγκλιση προοδευτικών πολιτών που αναθάρρησαν με το 3% του ΜέΡΑ25. Αυτό θα κάνουμε αύριο, Τετάρτη, στη 1μμ στην ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20. ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ!»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις