Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Basket League: Ανακοινώθηκαν οι ώρες των ημιτελικών – Πότε ξεκινούν τα ματς
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Basket League: Ανακοινώθηκαν οι ώρες των ημιτελικών – Πότε ξεκινούν τα ματς

Basket League: Τα καυστικά σχόλια του Ρικ Πιτίνο για την απουσία του Ολυμπιακού στη σημερινή συνέντευξη Τύπου

Basket League: Ο ΕΣΑΚΕ έκανε γνωστές τις μέρες και τις ώρες διεξαγωγής των ημιτελικών της Basket League. ΑΕΚ, Περιστέρι Βίκος Cola, Προμηθέας Πατρών και Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ απαρτίζουν τις τέσσερις ομάδες που θα μονομαχήσουν με φόντο την πρόκριση στους τελικούς των play-offs της Basket League. Οι προπονητές και οι αρχηγοί τους, έδωσαν συνέντευξη Τύπου πριν την έναρξη των ημιτελικών τη Δευτέρα το μεσημέρι όπως είχε εξάλλου ανακοινώσει η διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος.

Εκεί έδωσαν το παρών οι Λούκα Μπάνκι (ΑΕΚ), Αργύρης Πεδουλάκης (Περιστέρι), Ρικ Πιτίνο (Παναθηναϊκός) και Μάκης Γιατράς (Προμηθέας). Τους παίκτες των τεσσάρων φιναλίστ εκπροσωπούν οι αρχηγοί των ομάδων Ντούσαν Σάκοτα (ΑΕΚ), Παναγιώτης Βασιλόπουλος (Περιστέρι), Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός) και Νίκος Γκίκας (Προμηθέας). Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη συνέντευξη Τύπου δεν έλειψα και οι «μπηχτές» για τον Ολυμπιακό που απουσίαζε. Ιδιαίτερα καυστική ήταν η δήλωση του Ρικ Πιτίνο, που έκανε λόγο για έλλειψη σεβασμού, η οποία αποτελεί «σημάδι αδυναμίας».

Basket League: Το πρόγραμμα των ημιτελικών

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των αναμετρήσεων για τα τρία πρώτα ματς ανάμεσα σε Περιστέρι – Παναθηναϊκό και ΑΕΚ – Προμηθέα Πάτρας.

1ος αγώνας 29/5

19:00 Περιστέρι Παναθηναϊκός (ΕΡΤ Sports)
19:30 ΑΕΚ – Προμηθέας Πάτρας (Cosmote Sport 4)

2ος αγώνας 1/6

18:00 Παναθηναϊκός – Περιστέρι (Cosmote Sport 4)
19:00 Προμηθέας Πάτρας – ΑΕΚ (ΕΡΤ Sports)

3ος αγώνας 3/6

19:30 ΑΕΚ – Προμηθέας Πάτρας (Cosmote Sport 4)
21:30 Περιστέρι Παναθηναϊκός (ΕΡΤ Sports)

 

Τα καυστικά σχόλια του Ρικ Πιτίνο για την απουσία του Ολυμπιακού

Την απουσία του Ολυμπιακού από τα πλέι οφ της Basket League σχολίασε καυστικά ο Ρικ Πιτίνο, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της έναρξης των ημιτελικών.

«Για να τα πας καλά ως προπονητής πρέπει να τα έχεις καλά με τους σταρ τους. Ο Καλάθης είναι εξαιρετικός. Ο Αντετοκούνμπο έχει κάνει τόσα πολλά για το ελληνικό μπάσκετ και είναι τόσο ταπεινός. Από την άλλη υπάρχει η άλλη οπτική. Ομάδες που απουσιάζουν και αυτό σκοτώνει το ελληνικό μπάσκετ.», σχολίασε αρχικά και συνέχισε:

«Μια από τις μεγαλύτερες αντιπαλότητες στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ είναι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Διαφωνώ. Οι μεγάλες αντιπαλότητες βασίζονται στο σεβασμό. Όταν παίζουμε με τον Ολυμπιακό, θέλω να σκοτώσω τον αντίπαλο. Όταν όμως δεν σε σέβονται, δεν έχεις αντιπαλότητα, αλλά αναρχία. Εγώ δεν κατηγορώ κανέναν, έχω μεγάλο σεβασμό για τον Ολυμπιακό. Όλα αυτά είναι δικαιολογίες και αυτές είναι σημάδι αδυναμίας».

Όσο για την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ, ανέφερε: «Για να έχεις μπάσκετ, πρέπει να έχεις κανόνες. Δεν μπορείς να πηγαίνεις σε ένα ματς Ευρωλίγκας σε ένα γεμάτο γήπεδο και να καπνίζουν οι 12.000. Θα πνίγονται οι παίκτες μου. Το 90% της εμπειρίας μου είναι φανταστική, αλλά για το 10% ντρέπομαι σαν προπονητής. Ελπίζω να αλλάξει, γιατί σέβομαι τους προπονητές εδώ, που είναι όσο καλοί στο ΝΒΑ ή τα κολέγια και την Ευρωλίγκα. Εύχομαι αυτή η ανοησία να σταματήσει. Να υπάρχει σεβασμός στον αντίπαλο. Έτσι πρέπει να είναι ο αθλητισμός. Αυτό ελπίζω για την Ελλάδα, γιατί είναι μια πολύ όμορφη χώρα με τόσα πολλά όμορφα πράγματα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις