Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

17

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ευρωεκλογές: Η πρώτη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας μετά το Exit Poll
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές: Η πρώτη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας μετά το Exit Poll

Ευρωεκλογές: Όπως επισημαίνουν από την Πειραιώς, η Νέα Δημοκρατία είναι από σήμερα η πρώτη πολιτική δύναμη του τόπου και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστεί μια αδιαμφισβήτητη ήττα. 

Ευρωεκλογές: Ξεκάθαρη νίκη της Νέας Δημοκρατίας δείχνει το πρώτο exit poll και στην Πειραιώς χαμογελούν, αλλά συγκρατημένα. Όπως σημειώνουν, τα exit polls αποτελούν μια πρόβλεψη και συνεπώς τα ουσιαστικά συμπεράσματα θα προκύψουν αργότερα, με την έκδοση των επίσημων αποτελεσμάτων. Ωστόσο, με βάση την πρώτη εικόνα, λένε ότι στη χώρα συντελείται πλέον μια μεγάλη πολιτική αλλαγή.Όπως επισημαίνουν, η Νέα Δημοκρατία είναι από σήμερα η πρώτη πολιτική δύναμη του τόπου και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστεί μια αδιαμφισβήτητη ήττα.

Αν επιβεβαιωθούν λοιπόν τα Exit Poll, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα συνιστά, όπως λένε, μια σαφή καταδίκη του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του. Το μήνυμα της κάλπης, προσθέτουν, δείχνει και την κατεύθυνση που οι Έλληνες θέλουν να κινηθεί η χώρα. Στην Πειραιώς σημειώνουν ακόμη ότι ασχέτως της τελικής διαφοράς, ποτέ σε ευρωεκλογές που προηγήθηκαν των εθνικών εκλογών ο νικητής δεν κέρδισε με διαφορά μεγαλύτερη του 3-4%. Αν λοιπόν η διαφορά υπερβεί αυτό το όριο, λένε ότι θα είναι πολιτικά κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί.

Θυμίζουν τέλος ότι στις προηγούμενες ευρωεκλογές, όταν ο κ. Τσίπρας έλαβε μόλις 26,5% των ψήφων και κέρδισε τότε τη ΝΔ με 3,8% μίλησε για ιστορική ανατροπή και για δυσαρμονία της λαϊκής βούλησης με την κυβέρνηση. Και πήγε την επομένη μέρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας εθνικές εκλογές. Όσο για το αν θα ζητήσει εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτό θα φανεί στις επίσημες δηλώσεις. Για την ώρα, κρατούν μια διακριτικότητα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις