Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Λυών – έκρηξη: Τρόμος στη Γαλλία, για “επίθεση” μιλά ο Μακρόν – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες
ΚΟΣΜΟΣ

Λυών – έκρηξη: Τρόμος στη Γαλλία, για “επίθεση” μιλά ο Μακρόν – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Λυών - έκρηξη: Το παγιδευμένο δέμα ή βαλίτσα που εξερράγη στη Λυών περιείχε βίδες και καρφιά, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Λυών – έκρηξη: Τουλάχιστον 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σε κεντρικό πεζόδρομο στο κέντρο της πόλης Λιόν της Γαλλίας. Η έκρηξη σημειώθηκε στην οδό Βίκτωρος Ουγκώ, στο κέντρο της πόλης στην κεντρική Γαλλία. Για την ώρα τα αίτια της έκρηξης στον πεζόδρομο της Λιόν παραμένουν άγνωστα. Η έκρηξη σημειώθηκε μπροστά από φούρνο στη γωνία της Βίκτωρος Ουγκώ και της οδού Σαλά λίγα μέτρα από την πλατεία Μπελκούρ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από την έκρηξη τραυματίστηκαν τουλάχιστον 13 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί. Ο άγνωστος άνδρας κινούνταν με ποδήλατο και φέρεται να άφησε στο σημείο μια βαλίτσα, η οποία στη συνέχεια εξερράγη. Ο άγνωστος ηλικίας περίπου 30 με 35 ετών κατεγράφη σε κάμερα ασφαλείας, ωστόσο είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και φορούσε γυαλιά ηλίου. Το δέμα ή βαλίτσα, όπως το περιέγραψαν κάποιοι μάρτυρες, περιείχε βίδες και καρφιά, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Για «επίθεση» κάνει λόγο ο Μακρόν για την έκρηξη στη Λιόν

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, σε μια πρώτη αντίδραση, έκανε λόγο για «επίθεση», από την οποία δεν υπήρξαν νεκροί. Ένας εκπρόσωπος της περιφέρειας διαβεβαίωσε ότι η ζωή των τραυματιών δεν κινδυνεύει και ότι φέρουν τραύματα στο κάτω μέρος του σώματός τους. Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο lyoncapitale.fr, μεταξύ των τραυματιών είναι και ένα παιδί 10 ετών.

Έρευνα για την έκρηξη στη Λιόν ξεκίνησε ο εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας

Προκαταρκτική έρευνα για την έκρηξη ξεκίνησε ο εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Παρισιού, όπως έγινε γνωστό από τις εισαγγελικές αρχές. Ο δήμαρχος του 2ου διαμερίσματος της Λιόν, Ντενίς Μπρολικιέρ, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι ορισμένοι από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία ενώ άλλοι έφυγαν μόνοι τους, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Νωρίς το βράδυ, κόκκινες κορδέλες με τη φράση «κίνδυνος θανάτου» απέκλειαν την πρόσβαση προς το σημείο της έκρηξης, ενώ πυροσβεστικά οχήματα και περιπολικά βρίσκονταν ακόμη στην περιοχή.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

«Εκείνη την ώρα εργαζόμουν, εξυπηρετούσα κάποιους ανθρώπους, όταν άκουσα ένα τεράστιο μπουμ. Αμέσως, κατέβηκα να δω τι συνέβαινε. Νόμιζα ότι είχε σχέση με τις εργασίες» στο δρόμο, όπου υπήρχε ένα εργοτάξιο, αφηγήθηκε ο Ομάρ Γκεζά, φούρναρης σε ένα κοντινό κατάστημα.

«Φτάνοντας εκεί, είδα έξι ανθρώπους αιμόφυρτους, ξαπλωμένους στο οδόστρωμα. Προσπαθήσαμε να τους μεταφέρουμε σε μια μπουτίκ για να τους δώσουμε τις πρώτες βοήθειες, αλλά δεν καταφέραμε πολλά πράγματα. Αμέσως καλέσαμε την αστυνομία και την πυροσβεστική», συνέχισε.

Η Εύα, μια 17χρονη μαθήτρια, αναζητούσε εναγωνίως έναν φίλο της. Η κοπέλα ήταν κάτωχρη και έτρεμε: βρισκόταν μόλις 15 μέτρα από το σημείο της έκρηξης. «Νόμιζα ότι έγινε τροχαίο ατύχημα. Τριγύρω μου έπεφταν ηλεκτρικά καλώδια, πλαστικά κομμάτια, χαρτόνια. Και ξαφνικά, ακούστηκαν σειρήνες, έφτασαν οι πυροσβέστες… Οι βιτρίνες είχαν σπάσει… Δεν καταλάβαινα τι γινόταν, είχα πάθε πανικό», εξομολογήθηκε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις