Ρουβίκωνας Βουλή: Ελεύθερος με €30.000 εγγύηση ο συλληφθείς για την καταδρομική επίθεση

ΕΛΛΑΔΑ

Ρουβίκωνας Βουλή: Ελεύθερος με €30.000 εγγύηση ο συλληφθείς για την καταδρομική επίθεση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: intern1

Ρουβίκωνας Βουλή: Ο 36χρονος είχε δώσει το παρών και στα δύο προηγούμενα «ντου» του Ρουβίκωνα στη Βουλή

24.05.2019 | 18:36

Ρουβίκωνας Βουλή: Ελεύθερος με εγγύηση 30.000 ευρώ αφέθηκε ο μοναδικός συλληφθείς για την καταδρομική επίθεση στη Βουλή, με μπογιές και καπνογόνα, πριν από μερικές μέρες. Λίγα 24ωρα μετά τη σύλληψή του, ο 36χρονος, φερόμενος ως μέλος του Ρουβίκωνα, αφέθηκε ελεύθερος έχοντας ολοκληρώσει την απολογία του, με δύο περιοριστικούς όρους. Ειδικότερα, οι όροι αφορούν στην απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα και την υποχρεωτική εμφάνισή του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Όσον αφορά στην καταβολή του χρηματικού ποσού της εγγύησης έχει περιθώριο 20 ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι ο 36χρονος συνελήφθη για καταδρομική επίθεση με μπογιές και καπνογόνα στη Βουλή και κατηγορείται για φθορά ιστορικού μνημείου σε βαθμό κακουργήματος. Πρόκειται για ένα άτομο που έχει απασχολήσει σε δεκάδες περιπτώσεις την Αστυνομία. Τελευταία φορά είχε προσαχθεί τον Απρίλιο, για την «παρέμβαση» του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εξωτερικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι, προκειμένου να συμπαρασταθούν στον κατηγορούμενο, στα δικαστήρια από νωρίς το πρωί βρίσκονταν περίπου 30 ακόμα μέλη του Ρουβίκωνα και αλληλέγγυοι.

 

«Παρών» και στα άλλα «ντου»

Η επίθεση με μπογιές και καπνογόνα στη Βουλή πριν από μερικές μέρες δεν ήταν το μοναδικό «ντου» του Ρουβίκωνα στον «ναό της Δημοκρατίας» στο οποίο έχει μετάσχει ο 36χρονος. Ο συλληφθείς είχε δώσει το παρών και τις δύο προηγούμενες φορές, το 2015 και το 2017. Ο αντιεξουσιαστής έχει απασχολήσει δεκάδες φορές την αστυνομία και έχει στο ενεργητικό του δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις, από το 2015 μέχρι σήμερα.

Η τελευταία φορά που είχε συλληφθεί ο 37χρονος ήταν μετά την «παρέμβαση» του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εξωτερικών, τον Απρίλιο. Τότε, τα μέλη της αναρχικής ομάδας είχαν ανοίξει πανό και είχαν πετάξει τρικάκια έξω από το κτίριο του υπουργείου και η αστυνομία είχε προχωρήσει σε 17 προσαγωγές.

Ο Ρουβίκωνας έχει κάνει άλλα δύο «ντου» στη Βουλή, στα οποία είχε δώσει το παρών και ο 37χρονος που συνελήφθη για την τελευταία επίθεση.

Τον Απρίλιο του 2015 μέλη του Ρουβίκωνα διέσχισαν τον προαύλιο χώρο, έφτασαν στην είσοδο της Βουλής και άνοιξαν πανό υπέρ της απελευθέρωσης απεργών πείνας, ανάμεσά τους ο Σάββας Ξηρός. Τον Ιούλιο του 2017, 25 μέλη του Ρουβίκωνα είχαν αιφνιδιάσει τους αστυνομικούς, έφτασαν στην είσοδο της Βουλής για τους βουλευτές, πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα για την Ηριάννα. Μάλιστα τότε, με εντολή του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, σε συνεννόηση με τον τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, τα μέλη του Ρουβίκωνα είχαν αφεθεί ελεύθερα.

Exit mobile version