Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γρηγόρης Κωνσταντέλλος: «Δουλεύουμε σκληρά για τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γρηγόρης Κωνσταντέλλος: «Δουλεύουμε σκληρά για τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας»

Γρηγόρης Κωνσταντέλλος: ο Δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, έχει ξεκάθαρο σχέδιο, με πρωταγωνιστές όλους τους κατοίκους.

Στις δράσεις που προέβη για την βελτίωση της κατάστασης για τη νέα γενιά αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. «Τα παιδιά μας που μεγαλώνουν στην πόλη μας θέλουμε να μείνουν εδώ και να μεγαλώσουν τα δικά τους παιδιά», δήλωσε ο κ. Κωνσταντέλλος και συνέχισε: «Θέλουμε ένα παιδί που γεννιέται σε αυτή την όμορφη πόλη, να μπορεί να έχει από αυτήν τις καλύτερες δυνατές παροχές. Η πρώτη επαφή ενός μικρού παιδιού με το Δήμο είναι η παιδική χαρά. Σύμφωνα με τον νόμο που εφαρμόστηκε αυστηρά το 2014 όλοι οι Δήμοι υποχρεώθηκαν να πιστοποιήσουν ή να σφραγίσουν όλες τις παιδικές χαρές.

Από την αρχή της θητείας μας, επικεντρώσαμε τις προσπάθειες μας στην πλήρη ανακατασκευή και πιστοποίηση τους. Μια δράση πολύ δύσκολη και με ιδιαίτερα υψηλό κόστος αφού δαπανήθηκαν περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα είμαστε στη διαδικασία κατασκευής ακόμα περισσοτέρων καινούργιων παιδικών χαρών που θα τεθούν στη διάθεση των παιδιών και των οικογενειών σε κάθε γειτονιά της πόλης».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη συντήρηση, βελτίωση και αναβάθμιση των σχολικών και αθλητικών υποδομών

«Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι σημαντικός παράγοντας για τη διαφύλαξη και την προστασία του περιβάλλοντος. Σήμερα τέσσερα σχολικά συγκροτήματα της πόλης μας, με την χρήση σύγχρονων φωτοβολταϊκών συστημάτων, είναι ενεργειακά αυτόνομα. Αναβαθμίστηκαν τα τρία αθλητικά κέντρα της πόλης το Αθλητικό Κέντρο ‘Κωνσταντίνος Μπαγλατζής’ στη Βάρη, το Αθλητικό Κέντρο Βούλας και το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Βουλιαγμένης. Για την άθληση της νεολαίας μας σε σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις δαπανήθηκαν περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ.

Για την ασφάλεια των μαθητών που φοιτούν στα σχολεία μας προχωρήσαμε σε εκτεταμένες συντηρήσεις σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα, διαθέτοντας 2 εκατομμύρια ευρώ. Θα ήθελα όμως να σταθώ ειδικά στο έργο αντισεισμικής ενίσχυσης του παλαιότερου διδακτηρίου του Δήμου μας (1960), του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βάρης, που ολοκληρώθηκε η συνολική ανακατασκευή του μέσα σε ένα καλοκαίρι, χωρίς να χαθεί ούτε μέρα σχολείου. Έγινε επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου και συνδέθηκαν με το φυσικό αέριο 6 σχολεία.

Πιστοποιήθηκαν οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις όλων των σχολείων. Τοποθετούνται μεμβράνες προστασίας υαλοπινάκων σε όλα τα σχολεία της Πόλης για την ασφάλεια των παιδιών μας. Τέλος, μετά τη λειτουργία του 5ου Παιδικού Σταθμού του Δήμου ικανοποιήθηκαν πλήρως όλες οι αιτήσεις παιδιών για θέσεις στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς της πόλης».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις