Αθήνα

°C

Τρίτη

03

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Eurovision 2019 Greece: Έξαλλος ο Άδωνις Γεωργιάδης για τη βαθμολογία που έδωσε η Βόρεια Μακεδονία (vid)
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Eurovision 2019 Greece: Έξαλλος ο Άδωνις Γεωργιάδης για τη βαθμολογία που έδωσε η Βόρεια Μακεδονία (vid)

Eurovision 2019 Greece: Τη βαθμολογία που έδωσε η Βόρεια Μακεδονία στην Ελλάδα, στον διαγωνισμό της Eurovision, σχολίασε μεταξύ άλλων ο Άδωνις.

Eurovision 2019 Greece: Στους στόχους που η ΝΔ έχει θέσει στις εκλογές 2019, ακόμα και στη Eurovision με τη συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης από την Κοζάνη. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι η επιδίωξη της ΝΔ στις Ευρωεκλογές είναι «να νικήσει με τέτοια διαφορά το κυβερνητικό κόμμα που δεν θα αφήνει περιθώρια για το ποιο είναι πρώτο κόμμα στην Ελλάδα. Από την επόμενη των ευρωεκλογών και εφόσον οι προβλέψεις θα επιβεβαιωθούν ο κ. Τσίπρας θα εκπροσωπεί το δεύτερο κόμμα». Για τις Περιφερειακές εκλογές εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι με την υποψηφιότητα του Γιώργου Κασαπίδη «μπορεί να υπάρχει νίκη ακόμη και από τον πρώτο γύρο».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη Eurovision. «Όσοι την είδαν πήραν και την πρώτη μεγάλη κρυάδα. Από εκεί που τόσα χρόνια βλέπαμε τη FYROM, τώρα εμείς οι Μακεδόνες, βλέπαμε τη North Macedonia. Και μάλιστα μας έδωσαν 0 βαθμούς.

Εμείς δεν θα τους πούμε Μακεδόνες ποτέ

Ερωτώμενος για την αρνητική στάση της ΝΔ στην ψήφιση του σχεδίου νόμου για την διάνοιξη των δυο συνοριακών διαβάσεων με την Βόρεια Μακεδονία στον Λαιμό της Πρέσπας και τους Προμάχους της Πέλλας ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η ΝΔ καταψήφισε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, γιατί θεωρεί ότι «αποτελεί εφαρμοστικό νόμο της Συμφωνίας των Πρεσπών”. Σχολίασε, ότι «δεν μπορείς να καταψηφίζεις την κυρία συμφωνία γιατί είναι επιζήμια για την Ελλάδα και μετά να υπογράφεις τις εφαρμοστικές της συνθήκες». Πρόσθεσε ακόμη ότι «είμαστε αντίθετοι με την συμφωνία, δεν θέλουμε να συνεχιστεί ομαλά η εφαρμογή της» και κατέληξε λέγοντας ότι «θέλουμε να καταλάβουν οι Σκοπιανοί ότι έχουμε σοβαρές αντιρρήσεις και ότι εμείς δεν θα τους πούμε Μακεδόνες ποτέ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει από κάθε συνταξιούχο 9.000 ευρώ και έρχεται τώρα και λέει ότι “θα σας δώσω πεντακόσια ευρώ”

Στο ερώτημα πώς σχολιάζει το γεγονός ότι η ΝΔ καταψηφίζει ένα αίτημα των τοπικών κοινωνιών και του δημάρχου Πρεσπών που ανήκει στην ΝΔ, απάντησε ότι «όταν το ζητούσαν δεν υπήρχε η Βόρεια Μακεδονία αλλά τώρα -πρόσθεσε -ήρθε ως Βόρεια Μακεδονία» και επανάλαβε ότι «η θέση της ΝΔ ως προς την συμφωνία των Πρεσπών είναι καθ’ ολοκληρία αντίθετη». Για το θέμα των συντάξεων ανέφερε ότι η κυβέρνηση την τετραετία που πέρασε «έχει πάρει από κάθε συνταξιούχο 9.000 ευρώ και έρχεται τώρα πριν από τις εκλογές και λέει ότι εγώ θα σας δώσω πεντακόσια ευρώ». Επεσήμανε ότι «εμείς από την αρχή λέγαμε ότι αυτό που δίδεται δεν είναι 13 σύνταξη και ότι ακόμη και αυτοί που είχαν την αγαθή προαίρεση όταν πήγαν στο ταμείο είδαν ότι έλαβαν λιγότερα χρήματα». Προέβλεψε μάλιστα ότι εξαιτίας αυτού του γεγονότος που προέκυψε «θα υπάρξει αύξηση της διαφοράς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις