Ηλεκτροπληξία θάνατος: Ένα γυμνό καλώδιο σκότωσε τον 16χρονο Φίλιππο στο Ηράκλειο

ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτροπληξία θάνατος: Ένα γυμνό καλώδιο σκότωσε τον 16χρονο Φίλιππο στο Ηράκλειο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ηλεκτροπληξία θάνατος: Το ηλεκτρικό ρεύμα διαπέρασε το κορμί του ανήλικου Φίλιππου, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό του.

20.05.2019 | 10:28

Ηλεκτροπληξία θάνατος: Τραγικό θάνατο βρήκε χθες ένα 16χρονο αγόρι από ηλεκτροπληξία, στο σπίτι του στη Θέρισο στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με πληροφορίες, o μικρός Φίλιππος προσπαθούσε να αλλάξει λάμπα σε φωτιστικό, όταν κάποια στιγμή υπέστη ηλεκτροπληξία, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή. Ο άτυχος νέος βρέθηκε νεκρός από τον ίδιο του τον πατέρα, στο σπίτι του οποίου έμενε το τελευταίο διάστημα, στην περιοχή της Θερίσου. Τραγική ειρωνεία είναι ότι ο 16χρονος σπούδαζε ηλεκτρολόγος στο ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου. Ο τραγικός πατέρας ο οποίος βρήκε τον γιο του χωρίς τις αισθήσεις του, ενημέρωσε το ΕΚΑΒ, ασθενοφόρο του οποίου τον μετέφερε στο ΠΑΓΝΗ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

«Η Μονάδα Ταχείας Επέμβασης, μαζί με το πλήρωμα και τον γιατρό, έφτασε μετά από δύο λεπτά στο σημείο. Ακολούθως έσπευσε και το ασθενοφόρο. Δυστυχώς, επιληφθήκαμε σε ένα περιστατικό με θύμα ένα νέο άνθρωπο 16 ετών. Βρισκόταν σε ανακοπή, με εμφανή στον χώρο τα σημάδια ότι η ανακοπή του είχε προέλθει από ηλεκτροπληξία. Έγιναν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες από τα πληρώματά μας και τον γιατρό, με σκοπό να τον επαναφέρουν με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση. Λίγο αργότερα, τον παραλάβαμε και τον μεταφέραμε στο εφημερεύον νοσοκομείο», είπε ο συντονιστής πληρωμάτων του ΕΚΑΒ Γιάννης Ζαφειρίου.

Ένα από τα καλύτερα παιδιά

Συγκλονισμένος ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου Εμμανουήλ Καγιαμπάκης, έκανε λόγο για ένα από τα καλύτερα παιδιά του σχολείου. «Ήταν ένα παιδί της απολύτου εμπιστοσύνης μας. Του αφήναμε ακόμα και τα κλειδιά του εργαστηρίου για να δουλέψει. Ήταν ένα πολύ ικανό παιδί, πρόθυμο να κάνει ό,τι του ζητηθεί από τους καθηγητές του και το κυριότερο, «έπιαναν τα χέρια του». Σύμφωνα με τον κ. Καγιαμπάκη, ο 16χρονος τα τελευταία δύο χρόνια φοιτούσε στο ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου, όμως ήθελε να πάρει μεταγραφή για το Ηράκλειο, όμως δεν είχε προλάβει τις ημερομηνίες. «Φανταστείτε ότι κάθε πρωί ερχόταν από το Ηράκλειο με το λεωφορείο στο Αρκαλοχώρι για να κάνει μάθημα. Είμαστε πραγματικά συγκλονισμένοι».

Πριν πέντε χρόνια άλλο ένα περιστατικό

Ο θάνατος του Φίλιππου ξύπνησε μνήμες από άλλο ένα περιστατικό ηλεκτροπληξίας που είχε συμβεί προ ετών σε ανήλικο. Ήταν Αύγουστος του 2014, όταν ανήμερα των γενεθλίων του έμελλε η μοίρα να παίξει ένα πολύ άσχημο παιχνίδι σε ένα 17χρονο από την Κρήτη, ο οποίος υπέστη ηλεκτροπληξία σε ξενοδοχείο στην περιοχή Χρυσόστομο των Καλών Λιμένων. Ο νεαρός – γιος του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου – χτυπήθηκε από ρεύμα ενώ βοηθούσε τον πατέρα του να αποσυνδέσουν τις στερεοφωνικές και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις στο μπαρ της πισίνας του ξενοδοχείου. Κάτω από άγνωστες συνθήκες, το παιδί κεραυνοβολήθηκε, ενώ ακούστηκαν οι φωνές του πατέρα του, που καλούσε σε βοήθεια. Σύμφωνα με το neakriti.gr, ο νεαρός υπέστη ανακοπή πριν φτάσει το ασθενοφόρο, ωστόσο επανήλθε χάρη στη βοήθεια γιατρών που διέμεναν στο ξενοδοχείο και του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.

Exit mobile version