Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ανταλλακτικά αυτοκινήτων: Σπείρα διέλυε smart σε κομμάτια και τα “έβγαζε” στη μαύρη αγορά
ΕΛΛΑΔΑ

Ανταλλακτικά αυτοκινήτων: Σπείρα διέλυε smart σε κομμάτια και τα “έβγαζε” στη μαύρη αγορά

Ανταλλακτικά αυτοκινήτων: Σπείρα στοχοποιούσε smart, τα διέλυε και πουλούσε τα ανταλλακτικά και τα αξεσουάρ.

Ανταλλακτικά αυτοκινήτων: Στοχοποιούσαν και… διέλυαν στο δρόμο smarτakia, αφαιρώντας από αυτά όσα εξαρτήματα διαπίστωναν ότι είχαν ζήτηση στη μαύρη αγορά αξεσουάρ και ανταλλακτικών.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Εφοδιασμένοι με τα κατάλληλα διαρρηκτικά εργαλεία, ένα από τα βασικά των οποίων ήταν μεταλλικός εξωλκέας για τη γρήγορη εξαφάνιση των εξαρτημάτων που τους ενδιέφεραν, αλλά και φίσες για παραβίαση των συστημάτων immobilizer, προκαλούσαν με τη δράση τους σοκ στους ιδιοκτήτες των τροχοφόρων.

Πολλοί έμεναν στήλες άλατος, όταν πήγαιναν τις πρωινές ώρες να πάρουν τα αυτοκίνητά τους από το δρόμο καθώς διαπίστωναν με απόγνωση ότι έλειπαν τα… τιμόνια (!), οι λεβιέδες ταχυτήτων, τα στροφόμετρα, οι καθρέπτες, τα καθίσματα και ό,τι άλλο μπορούσε να πουληθεί στη μαύρη αγορά για να τοποθετηθεί σε άλλα οχήματα της ίδιας μάρκας!

28 αυτοκίνητα παραβιάστηκαν

Διαπιστωμένα, από την έως τώρα έρευνα, εικοσιοκτώ μικρού κυβισμού αυτοκίνητα, ιδιαίτερα δημοφιλή στη νεολαία, είχαν… γδύσει οι δύο ημεδαποί που συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γλυφάδας  μαζί με συνεργούς τους, που αναζητούνται.

Σε δρόμους των Νοτίων Προαστίων

Δρούσαν σε συνοικίες των Νοτίων Προαστίων και καθώς οι καταγγελίες στην Αστυνομία ήταν πολλές, οι αστυνομικοί ξεκίνησαν τις έρευνες και μπήκαν στα ίχνη των δύο που είχαν αναλάβει τη “δουλειά στο δρόμο“.

Πέταξαν τον εξωλκέα και τα γάντια

Του είδαν τους δύο, ηλικίας 24 και 27 ετών και καθώς πλησίαζαν οι αστυνομικοί, εκείνοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, στη θέα τους,  απέρριψαν στο έδαφος μεταλλικό εξωλκέα, ζευγάρι γάντια και κινητό τηλέφωνο. Σε έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή του 27χρονου, ομφαλός κλειδαριάς αυτοκινήτου με εμφανή ίχνη διάρρηξης και ζευγάρι γάντια.

Φίσες για παραβίαση συστημάτων ακινητοποίησης οχημάτων

Πλησίον στο σημείο,  εντοπίσθηκε το αυτοκίνητο του 24χρονου, εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, τρεις φίσες πρόσφορες για παραβίαση συστημάτων immobilizer και σπρέι πιπεριού.

Από διμήνου η δράση της ομάδας

“Όπως εξακριβώθηκε, από την έρευνα”, αναφέρει η Αστυνομία, “οι ανωτέρω μαζί με συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συστήσει από διμήνου και πλέον συμμορία που αφαιρούσε συστηματικά εξαρτήματα από σταθμευμένα αυτοκίνητα, συγκεκριμένης μάρκας, στα Νότια Προάστια, τα οποία στη συνέχεια διέθεταν σε τρίτους.

Κατάλληλη τεχνογνωσία

Όπως διαπιστώθηκε, διέθεταν κατάλληλη τεχνογνωσία και ειδικά εργαλεία για την παραβίαση των αυτοκινήτων και την απενεργοποίηση συστημάτων immobilizer”.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πλήθος εξαρτημάτων αυτοκινήτων, περίστροφο,  είκοσι οκτώ φυσίγγια και έντεκα κινητά τηλέφωνα.

Σε Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη, Άλιμο

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί είκοσι οκτώ περιπτώσεις κλοπών, εκ των οποίων:

ένδεκα στη Γλυφάδα

επτά στον Άλιμο

έξι στη Βουλιαγμένη

τέσσερις στη Βούλα.

Έρευνα για τους συνεργούς και άλλες περιπτώσεις

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παραβιάσεις αυτοκινήτων αλλά και για τον εντοπισμό των συνεργών τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις