Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ευρωεκλογές 2019: Οργή για την “κοροϊδία” με τη 13η σύνταξη – Αποσύρθηκε το σποτάκι με τη γιαγιά
ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ευρωεκλογές 2019: Οργή για την “κοροϊδία” με τη 13η σύνταξη – Αποσύρθηκε το σποτάκι με τη γιαγιά

Ευρωεκλογές 2019: Δίχως τέλος ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, με αποκορύφωμα και τη 13η σύνταξη.

Ευρωεκλογές 2019: Η “απάτη” του ΣΥΡΙΖΑ με τη 13η σύνταξη, όπως οι συνταξιούχοι καταγγέλλουν, μπορεί αρχικά να πρόσφερε σε κάποιους χαμόγελα, όμως τελικά αποδείχθηκε “φιάσκο”. Το προεκλογικό επίδομα που έδωσε στους συνταξιούχους η κυβέρνηση και όλη η “παράσταση” του ΣΥΡΙΖΑ, γύρισε μπούμερανγκ. Το γεγονός ότι  χιλιάδες συνταξιούχοι είδαν στα ΑΤΜ των τραπεζών κουτσουρεμένες τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού, έβγαλε κάθε συνταξιούχο από τα ρούχα του.

Οι περισσότεροι κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση τους κορόιδεψε, διότι κανείς δεν τους είχε ενημερώσει ότι ακόμη και η κουτσουρεμένο επίδομα θα φορολογηθεί με όλες τις επιβαρύνσεις που έχει επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία τετραετία, δηλαδή όχι μόνον με το 22%, αλλά και τον 6% φόρο που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση υπέρ Υγείας. Και αυτό, τη στιγμή που ούτως ή άλλως το προεκλογικό επίδομα δόθηκε μειωμένο ακόμη και προς 50% για όσους παίρνουν σύνταξη άνω των 501 ευρώ.

Μία γυναίκα με καθαρή σύνταξη 561 ευρώ είδε στο λογαριασμό της 323 ευρώ ενώ άνδρας που λαμβάνει κάθε μήνα 681 ευρώ, πήρε ως τάχα «13η σύνταξη» 249 ευρώ. Συνταξιούχος του ιδιωτικού τομέα που έχει καθαρή  μηνιαία σύνταξη 733 ευρώ, είδε τελικά στο ΑΤΜ να μπαίνουν στο λογαριασμό του 279 ευρώ ενώ μία γυναίκα που λαμβάνει σύνταξη ύψους 794 ευρώ, έλαβε ως τάχα «13η σύνταξη» 309 ευρώ.

Οι συνταξιούχοι είδαν να μπαίνουν στο λογαριασμό τους πολύ λιγότερα ακόμη και από το 50% της σύνταξής τους που κ. Τσίπρας είχε δεσμευθεί ότι θα δώσει. Ακόμη πιο κουτσουρεμένη δόθηκε η τάχα «13η σύνταξη» σε όσους παίρνουν μεγαλύτερες συντάξεις. Συνταξιούχος εκπαιδευτικός με 38 χρόνια υπηρεσίας λαμβάνει καθαρά  στο χέρι 1135 ευρώ. Στο λογαριασμό του μπήκαν 301 ευρώ. Γυναίκα που λαμβάνει σύνταξη χηρείας 1151 ευρώ, είδε να μπαίνουν στο λογαριασμό της 297 ευρώ.

Μετά τον σάλο, η κυβέρνηση έδωσε εντολή στα κανάλια να αποσύρουν άμεσα το σποτ με τη γιαγιά που εμφανιζόταν να λέει  «ούτε θυμάμαι πια πόσες φορές μου έκοψαν τη σύνταξη» και στο τέλος να δηλώνει ενθουσιασμένη από την εξαγγελία του πρωθυπουργού.

Είχε προηγηθεί η άμεση αντίδραση της ΝΔ η οποία λίγη ώρα μετά την πρώτη μετάδοση του επίμαχου διαφημιστικού «θύμισε» στην γιαγιά με δικό της σποτ ότι από το 2015 μέχρι σήμερα οι συνταξιούχοι έχασαν τουλάχιστον 2065 ευρώ το χρόνο.  Και αυτό γιατί το επίμαχο σποτ με την ενθουσιασμένη γιαγιά απέκρυπτε το γεγονός ότι επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ κόπηκε το ΕΚΑΣ, επιβλήθηκε φόρος 6% υπέρ Υγείας, αλλά και επιπλέον νέα χαράτσια στις συντάξεις που αγγίζουν το 38% λόγω των νόμου Κατρούγκαλου.

Με ανακοίνωσή της τότε η Νέα Δημοκρατία απάντησε στο νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, απαριθμώντας τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ. Η ανακοίνωση για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ: «Στα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ απαντάμε με αλήθειες. Από το 2015 μέχρι σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα». Ωστόσο, το σποτ τις ΝΔ για τις συντάξεις “κατέβηκε” γιατί τέθηκε θέμα copyright, διαμαρτυρήθηκε η εταιρεία παραγωγής και απείλησε με μηνύσεις.

Το αποτέλεσμα είναι η ΝΔ να παρουσιάσει στο προεκλογικό της σποτ πιξελαρισμένα πλάνα και να αναφέρει «Στο νέο σποτ ΣΥΡΙΖΑ μια κυρία αναρωτιέται πόσες φορές της έκοψαν τη σύνταξη. Θα σας θυμίσουμε εμείς». Από κει και πέρα συνεχίζει κανονικά χωρίς το δεύτερο πλάνο της γιαγιάς.

Στο διαδίκτυο, ξεκίνησαν ήδη τα “τρολαρίσματα”:

Οι παγίδες στην 13η σύνταξη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις