Ρομά ληστές: Βίαιη συμμορία είχε γίνει ο “εφιάλτης” της Σαλαμίνας

ΕΛΛΑΔΑ

Ρομά ληστές: Βίαιη συμμορία είχε γίνει ο “εφιάλτης” της Σαλαμίνας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ρομά ληστές: Σε επιχείρηση που οργανώθηκε στη Σαλαμίνα με αιχμή του δόρατος την Ε.Κ.Α.Μ, συνελήφθησαν τρεις Ρομά.

17.05.2019 | 18:33

Ρομά ληστές: Συμμορία τριών Ρομά, που είχε εξελιχθεί σε εφιάλτη για τους κατοίκους της Σαλαμίνας με συνεχείς εισβολές σε σπίτια και ένοπλες ληστείες σε βάρος των ενοίκων τους, εξαρθρώθηκε, από το τοπικό  Τμήμα Ασφαλείας Σαλαμίνας και  την Ασφάλεια Πειραιά. Σε επιχείρηση που οργανώθηκε στη Σαλαμίνα με αιχμή του δόρατος την Ε.Κ.Α.Μ, συνελήφθησαν οι τρεις κατηγορούμενοι ως δράστες κλοπών και ληστειών, ηλικίας, 20, 30 και 40 ετών.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι εμπλεκόμενοι, από τις αρχές του έτους, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε συστηματικά ληστείες και διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Σαλαμίνας. Ως προς τον τρόπο δράσης τους, αφού εντόπιζαν τις οικίες – στόχους τους, παραβίαζαν πόρτες ή παράθυρα, εισέβαλαν σε αυτές και αφού αναποδογύριζαν τα πάντα, άρπαζαν από διάφορα σημεία των σπιτιών,  χρήματα, κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Αυτά, όμως, όταν οι ένοικοι απουσίαζαν στις δουλειές τους και οι κακοποιοί είχαν ελεύθερο πεδίο ληστρικής δράσης.

Τι λέει η αστυνομία

“Σε περίπτωση, όμως, που εντός των οικιών βρίσκονταν οι ένοικοι”, επισημαίνει η Αστυνομία σε σχετική της ανακοίνωση, “τους ακινητοποιούσαν με απειλή ή χρήση βίας και ερευνούσαν τους χώρους”.

Από πιστόλι, μαχαίρι, κυνηγετικό, μέχρι κοσμήματα και ρολόγια

Σε έρευνες, που ακολούθησαν των συλλήψεων, στους χώρους όπου διέμεναν οι εμπλεκόμενοι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ένα πιστόλι με γεμιστήρα με δέκα φυσίγγια

ένα κυνηγετικό όπλο

φυσίγγια

ένα μαχαίρι

το χρηματικό ποσό των 17.495,8 ευρώ

πλήθος κοσμημάτων

πέντε κινητά τηλέφωνα

tablet

δύο ρολόγια χειρός

Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Εξιχνιάστηκαν ως τώρα εφτά ληστείες

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί επτά περιπτώσεις ληστειών και τρεις διαρρήξεις οικιών. Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ η έρευνα για την συμμετοχή τους σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, θα συνεχιστεί.

Exit mobile version