Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γαλλία: Γιατρός κατηγορείται ότι δηλητηρίαζε ασθενείς για να τους… σώσει και να κάνει φιγούρα!
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Γιατρός κατηγορείται ότι δηλητηρίαζε ασθενείς για να τους… σώσει και να κάνει φιγούρα!

Γαλλία: Αν οι κατηγορίες εις βάρος του αναισθησιολόγου αποδειχθούν αληθινές, τότε ευθύνεται για τον θάνατο πάνω από 20 ανθρώπων

Γαλλία: Σοκ έχει προκαλέσει στη Γαλλία η έρευνα που διεξάγεται εις βάρος ενός αναισθησιολόγου, ο οποίος κατηγορείται ότι δηλητηρίασε περίπου 50 ασθενείς του, απλά και μόνο για να τους «σώσει» και να κάνει φιγούρα στους συναδέλφους του. Όπως αναφέρει το Russia Today, επικαλούμενο ΜΜΕ της Γαλλίας, ο αναισθησιολόγος Φρεντερίκ Πεσιέ πιστεύεται ότι «πείραζε» επί σειρά ετών τα «κοκτέιλ» αναισθητικών που χρησιμοποιούνταν από συναδέλφους του για επεμβάσεις ρουτίνας. Το αποτέλεσμα ήταν οι ασθενείς να παθαίνουν καρδιακή ανακοπή. Αυτό έδινε την ευκαιρία στον αναισθησιολόγο να παρεμβαίνει ως «από μηχανής θεός» σώζοντας τον ασθενή και κερδίζοντας το σεβασμό των συναδέλφων του αλλά και των ανυποψίαστων θυμάτων του. Όπως φαίνεται, το σχέδιό του έπιανε, αφού όλοι τον θεωρούσαν μέχρι πρόσφατα «λαμπρό επιστήμονα».

Ωστόσο, η παρανοϊκή αυτή τακτική που θυμίζει «πυρομανή πυροσβέστη» δεν ήταν πάντα επιτυχημένη. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα πιστεύεται ότι απέβη μοιραία. Ο άνδρας κρατείται για 42 «σοβαρά περιστατικά», συμπεριλαμβανομένων των 20 θανάτων που συνέβησαν υπό την επίβλεψή του, κατά τη διάρκεια των 17 ετών που εργάστηκε σε νοσοκομεία της ανατολικής Γαλλίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 είχε κατηγορηθεί αρχικά για επτά περιπτώσεις, δύο εκ των οποίων αφορούσαν θανάτους και είχε τεθεί υπό «δικαστική εποπτεία». Κατηγορήθηκε ότι δηλητηρίασε επτά ασθενείς την περίοδο 2008 – 2017 σε δύο διαφορετικές κλινικές. Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι δύο από τους νεκρούς ασθενείς είχαν επίπεδα καλίου πέντε φορές πάνω από τη θανατηφόρα δόση στο αίμα τους.

Γαλλία: Η έρευνα ανακάλυψε πολλές ανάλογες περιπτώσεις

Η έρευνα έκτοτε διευρύνθηκε και εντοπίστηκαν περίπου 50 παρόμοιες περιπτώσεις, σύμφωνα με όσα είπαν οι εισαγγελείς στα γαλλικά ΜΜΕ. Τουλάχιστον τέσσερις ασθενείς που πέθαναν σε μια κλινική, όπου εργάστηκε ο Πεσιέ, είχαν παρόμοια ίχνη καλίου. Ο Πεσιέ κρατείται από την Τρίτη και ανακρίνεται για τα νέα επιβαρυντικά στοιχεία που έχουν προκύψει εναντίον του. «Εάν αποδειχτούν αυτές οι περιπτώσεις δηλητηρίασης, θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατά συρροήν δολοφόνους στην ιστορία της Γαλλίας» δήλωσε ένας εκ των δικηγόρων της υπόθεσης.

Πάντως, από τη μεριά του, ο αναισθησιολόγος επιμένει ότι είναι αθώος, λέγοντας ότι κλήθηκε για γνωμοδότηση σε δύσκολες περιπτώσεις εξαιτίας του ταλέντου και της ικανότητάς του, και τώρα διαβάλλεται γι ’αυτό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις