alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ευρωεκλογές 2019: Συνέντευξη Μητσοτάκη – “Οι διακοπές στο σκάφος κοστολογούνται στα 100.000 ευρώ”
ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ

Ευρωεκλογές 2019: Συνέντευξη Μητσοτάκη – “Οι διακοπές στο σκάφος κοστολογούνται στα 100.000 ευρώ”

Ευρωεκλογές 2019: Για τις "σκαφάτες" διακοπές του Αλέξη Τσίπρα, τον ΕΝΦΙΑ αλλά και την ανομία μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ευρωεκλογές 2019:  Βέβαιος ότι θα κερδίσει στις Ευρωεκλογές 2019 εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ σχολίασε ως οπισθοχώρηση τον χαρακτηρισμό του Αλέξη Τσίπρα «δημοσκόπηση» για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου λίγα 24ωρα αφού ο πρωθυπουργός από τη Βουλή είχε κάνει λόγο για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Τολμώ να πω,δε, ότι είναι προσβλητικό αυτό που είπε για τις Ευρωεκλογές» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. «Εγώ θέλω μια καθαρή νίκη το βράδυ της 26ης Μαΐου ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία σε όλη την κοινωνία ότι είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Το βράδυ της 26ης Μαΐου του επιφυλάσσω ένα δώρο. Θα ήθελα να τον στείλω πραγματικά σε μία μόνιμη ξεκούραση» συμπλήρωσε. Σύμφωνα με τον ίδιο ο Αλέξης Τσίπρας ανέκρουσε πρύμναν γιατί «γνωρίζει ότι θα χάσει στις εκλογές». «Προφανώς οι πολίτες δεν θα ψηφίσουν μόνο για την Ευρώπη αλλά θα είναι μια ετυμηγορία για την κυβέρνηση» είπε ο κ. Μητσοτάκης εκτιμώντας ότι «πιστεύω ότι θα είναι μια ψήφος επιβράβευσης για τη ΝΔ».

Πόσο χαμηλά θα πέσουν για να διαστρεβλώνουν τις θέσεις του αντίπαλου;

Ερωτηθείς για την προσπάθεια διαστρέβλωσης των λεγομένων του για τα εργασιακά και την «7ήμερη εργασία» ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «μονταζιέρα του Μαξίμου που διαστρέβλωσε τα λεγόμενά μου» και για «μεγάλη γκάφα της κυβέρνησης γιατί ο κ. Τσίπρας είχε επισκεφθεί την επιχείρηση στην οποία αναφέρθηκα και την είχε αποθεώσει». «Πόσο χαμηλά θα πέσουν ώστε ο ίδιος να μην λέει ψέματα αλλά να βάζει ψέματα στα λόγια των άλλων;» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και αναρωτήθηκε αν η προεκλογική περίοδος θα είναι μια μόνιμη διαστρέβλωση των όσων λέει ο αντίπαλος τονίζοντας ότι «αυτό δεν το ανέχομαι». «Πρέπει να υπάρχει μεγάλος πανικός στα υπόγεια του Μαξίμου για να διαστρεβλώνει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας με τόσο ξεδιάντροπο τρόπο τα όσα είπα».

Θα δώσουμε 1 δισ. για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Ο πρόεδρος της ΝΔ ρωτήθηκε και για τη στάση του απέναντι στα επιδόματα δεσμευόμενος ότι «θα δώσουμε 1 δισ. ευρώ για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Χρειάζονται επιδόματα ως ανακούφιση και όχι ως μόνιμη παγίδα φτώχειας. Το επίδομα ανεργίας είναι απαραίτητο ως ένα μεταβατικό στάδιο αλλά δεν μπορεί να είναι η μόνιμη απάντησή μας σε όσους το λαμβάνουν». Αναφερόμενος στο επίδομα που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας ότι θα δοθεί στους συνταξιούχους την επόμενη εβδομάδα είπε ότι «δεν μπορεί να τη βαφτίζει 13η σύνταξη. Εξήγησε, δε, ότι «ο κ. Τσίπρας έρχεται και παίρνει το επίδομα του Δεκεμβρίου, το δίνει 5 ημέρες πριν τις ευρωεκλογές. Εμείς το ψηφίζουμε γιατί δεν θέλω να υπάρχει ούτε ένας Έλληνας να πιστεύει ότι τα 500 ευρώ δεν θα τον βοηθήσουν. Ας κρίνουν οι πολίτες αν γίνεται για προεκλογικούς λόγους».

«Ο κ. Τσιπρας έρχεται και μοιράζει επίδομα σε 800.000 συνταξιούχους ενώ εκκρεμούν 250.000 συντάξεις και ενώ θα βρεθούμε μπροστά σε αποφάσεις των δικαστηρίων για τις περικοπές στις συντάξεις. Θα πρέπει να σεβαστούμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων στα πλαίσια της δημοσιονομικής σταθερότητας» πρόσθεσε. Εμφανίστηκε, ακόμα, σίγουρος ότι «θα υπάρχει δημοσιονομικός χώρος το 2020 για να προχωρήσουμε άμεσα σε μείωση του ΕΝΦΙΑ και το φόρο στις επιχειρήσεις ».

Για τις σκαφάτες διακοπές Τσίπρα: Η συμπεριφορά μας, δείχνει τι άνθρωποι είμαστε

Όσον αφορά τις σκαφάτες διακοπές του Αλέξης Τσίπρα έκανε λόγο για «αφόρητη υποκρισία του ανθρώπου που έκανε καριέρα με το επιχείρημα ότι δεν ανήκει στις ελίτ». «Είναι δημόσια πληροφορία οι διακοπές του πρωθυπουργού. Δεν είχε συμβεί ποτέ στη μεταπολίτευση να μην γνωρίζουμε τις διακοπές του πρωθυπουργού. Εδώ δεν το γνωρίζαμε γιατί ο κ. Τσίπρας ήθελε να το κρύψει. Επέλεξε να το κάνει κρυφά 25 ημέρες μετά το Μάτι». Υπενθύμισε, επίσης, ότι «υπάρχει κώδικας δεοντολογίας της κυβέρνησης που λέει ότι οι παροχές σε είδος δεν μπορεί να ξεπερνούν τα 200 ευρώ. Οι διακοπές στο σκάφος κοστολογούνται στα 100.000 ευρώ».

Δεσμεύτηκε, δε, ότι «την επόμενη ημέρα θα σας πως ότι οι υπουργοί μου θα συμμορφώνονται με τον κώδικα αυτό όπως έχει εγκριθεί από την παρούσα κυβέρνηση, όλα τα άλλα είναι υποκρισίες». «Η συμπεριφορά μας είναι το καλύτερο αποδεικτικό στοιχείο για να κρίνουν οι πολίτες τι άνθρωποι είμαστε. Μας ενδιαφέρει ή όχι η συνέπεια στην πολιτική; Είναι αποκαλυπτικό του χαρακτήρα του πρωθυπουργού αν κάνει τα αντίθετα από όσα δεσμεύτηκε» συνέχισε για το ίδιο θέμα προσθέτοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας «όταν πιέζεται βγάζει τον πραγματικό του εαυτό που ταυτίζεται απόλυτα με τον κ. Πολάκη».

Εννέα μήνες μετά το Μάτι βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανάφερε ότι έχει ήδη έτοιμο το σχέδιο για το πώς θέλουμε να αναδιαρθρώσουμε την πολιτική προστασία την επόμενη ημέρα καθώς και ότι «έχω εντοπίσει ποιος θα είναι γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας την επόμενη ημέρα». «Θα πρέπει πολύ γρήγορα να ιεραρχήσουμε προτεραιότητες και να οικοδομήσουμε από την αρχή έναν μηχανισμό που είναι διαλυμένος. Υπάρχουν καμιά πενηνταριά οικισμοί που έχουν ομοιότητες με το Μάτι. Έχει ασχοληθεί κανείς να τους χαρτογραφήσει και να ενημερώσει και να επιβλέψει τους δημάρχους από πλευράς πολιτικής προστασίας;» αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

«Γιατί είμαστε 9 μήνες μετά στο σημείο που βρισκόμαστε πριν την πυρκαγιά στο Μάτι» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Δεν μπορούμε συνεχώς να επικαλούμαστε συνεχώς τον Θεό της Ελλάδος. Ο κ. Τσίπρας που έγινε χριστιανός τώρα. Πώς τα λέει αυτά τα πράγματα; Πραγματικά αυτά εμένα με ξεπερνούν. Επειδή δεν μπορούμε συνεχώς να στηριζόμαστε στον Θεό της Ελλάδος και το κράτος θα πρέπει να λειτουργεί με σοβαρότητα η μεγάλη μεταρρύθμιση την επόμενη ημέρα είναι η ανασυγκρότηση του κράτους».

Μηδενική ανοχή στη βία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεμήνυσε ότι με κυβέρνηση ΝΔ θα υπάρχει «μηδενική ανοχή στη βία ακόμα και στη βία χαμηλής έντασης. Έχω πει ότι η απόσταση που χωρίζει μια μολότοφ από ένα καλάσνικοφ είναι μικρή και αυτό αποδεικνύεται από το πώς ομάδες αντιεξουσιαστών ταυτίζονται με έναν δολοφόνο όπως ο Κουφοντίνας». «Η αστυνομία θα πρέπει να αφεθεί να κάνει τη δουλειά της και να στηριχθεί και πολιτικά και επιχειρησιακά» πρόσθεσε. Όσον αφορά την αγορά περιπολικών είπε ότι αυτό μπορεί να γίνει με δύο διακρατικές συμφωνίες στις οποίες θα είναι εγγυημένο και το σέρβις τους.