Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μιανμάρ: Καρέ καρέ η απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου χωρίς τους μπροστινούς τροχούς (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Μιανμάρ: Καρέ καρέ η απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου χωρίς τους μπροστινούς τροχούς (vid)

Μιανμάρ: Στην πτήση επέβαιναν συνολικά 82 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα, ενώ δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός

Μιανμάρ: Μία απίστευτη επίδειξη δεξιοτήτων έκανε πρόσφατα ένας πιλότος κατά την προσγείωση του αεροσκάφους που πιλόταρε στη Μιανμάρ. Ο εν λόγω κυβερνήτης κατάφερε να φέρει εις πέρας μια αναγκαστική προσγείωση χωρίς τους μπροστινούς τροχούς, αφού λόγω δυσλειτουργίας αυτοί δεν κατέβαιναν όταν πλησίαζε το αεροδρόμιο. Το viral βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου καταγράφει τον «άθλο» του πιλότου της πτήσης UB-103 των Myanmar National Airlines. Στο αεροπλάνο Embraer 190, που εκτελούσε την εν λόγω πτήση, επέβαιναν συνολικά 82 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα. Ευτυχώς, η προσγείωση ήταν επιτυχής και δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός.

Στο βίντεο φαίνεται η επιτυχημένη προσγείωση, παρά τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας, του αεροσκάφους Embraer 190. Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Μιανμάρ, ο πιλότος πριν να προχωρήσει στην αναγκαστική προσγείωση επιχείρησε δύο φορές – χωρίς αποτέλεσμα – να κατεβάσει τους μπροστινούς τροχούς. Η πρώτη προσπάθεια έγινε μέσω του αυτόματου συστήματος, ενώ η δεύτερη χειροκίνητα. Και οι δύο όμως κατέληξαν σε αποτυχία. «Προσπάθησε δύο φορές και πέρασε δύο φορές πάνω από το αεροδρόμιο ζητώντας από τον πύργο ελέγχου να του πει αν οι μπροστινοί τροχοί είχαν αναπτυχθεί» εξήγησε ο αξιωματούχος που είπε ότι το πρόβλημα οφειλόταν σε «τεχνικό λάθος».

 

Μιανμάρ: Δείτε φωτογραφία από το εσωτερικό του σκάφους αμέσως μετά την αναγκαστική προσγείωση.

Από την πλευρά της η Embraer ανακοίνωσε ότι «θα προσφέρουμε κάθε συνεργασία στις αρχές προκειμένου να βοηθήσουμε στην έρευνα για το περιστατικό».

Μιανμάρ: Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες

 

Μιανμάρ: Ευτυχώς δεν επαναλήφθηκε η τραγωδία της Ρωσίας

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου μια εβδομάδα, 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πυρκαγιά και την αναγκαστική προσγείωση που πραγματοποίησε σήμερα αεροσκάφος της εταιρείας Aeroflot στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, λόγω πυρκαγιάς σε έναν από τους κινητήρες του. Το αεροπλάνο εξέπεμψε σήμα κινδύνου μετά την απογείωση. Επιχείρησε να προσγειωθεί κατεπειγόντως, δεν τα κατάφερε την πρώτη φορά. Την δεύτερη φορά, το σύστημα πέδησης χτύπησε στο έδαφος, κατόπιν χτύπησε με τη μύτη και πήρε φωτιά.

Δύο παιδιά είναι μεταξύ των 13 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους. Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια διακρίνεται πυκνός καπνός να υψώνεται από το αεροπλάνο. Άλλες εικόνες το δείχνουν να φλέγεται ενώ προσπαθεί να προσγειωθεί και στη συνέχεια οι επιβάτες το εγκαταλείπουν από την πίσω έξοδο. Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται. Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, το αεροπλάνο ενδέχεται να χτυπήθηκε από κεραυνό, ωστόσο το πρακτορείο Ria Novosti έκανε λόγο για δυσλειτουργία στα ηλεκτρολογικά συστήματα του Superjet.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις