Ερντογάν – Καστανάς: Η στιχομυθία που έγινε viral – Τα… χρειάστηκε ο πλανόδιος πωλητής!

ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν – Καστανάς: Η στιχομυθία που έγινε viral – Τα… χρειάστηκε ο πλανόδιος πωλητής!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: intern1

Ερντογάν - Καστανάς: Το «δολοφονικό» βλέμμα του σουλτάνου δεν άφηνε την παραμικρή αμφιβολία για τη δυσαρέσκειά του

13.05.2019 | 15:36

Ερντογάν – Καστανάς: Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο που καταγράφει τον «άβολο» διάλογο του Ερντογάν με έναν καστανά στην Κωνσταντινούπολη. Το περιστατικό, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μανώλη Κωστίδη σημειώθηκε εχθές, κατά την βόλτα του Τούρκου προέδρου στην κεντρική Οδό του Πέραν. Ο Ερντογάν, θέλοντας προφανώς να δείξει ότι είναι «ένα με τον λαό» ενόψει των επικείμενων εκλογών, έκανε μια απογευματινή βόλτα στους δρόμους της πόλης, για να συνομιλήσει με τους πολίτες. Μετά την βόλτα του με τον τραμ, που προφανώς του άνοιξε την όρεξη, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε μια στάση σε έναν πλανόδιο καστανά, για να αγοράσει κάτι να φάει.

Αφού αγόρασε πέντε σακουλάκια με κάστανα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ρώτησε τον καστανά τι οφείλει. «Τίποτα δεν χρωστάτε πρόεδρε» ήταν η απάντηση του καστανά. Ο Ερντογάν ωστόσο ήταν ανένδοτος. «Μα τι μου λες, αυτό δεν γίνεται! Μου έδωσες πέντε σακουλάκια κάστανα και θα μου πεις την κανονική τους τιμή», είπε ο Τούρκος ηγέτης με ύφος που δεν σήκωνε αντίρρηση. Αφού στριμώχτηκε, ο καστανάς δεν είχε άλλη επιλογή από να απαντήσει. «Εγώ σας έδωσα 700 γραμμάρια και κάνουν 70 λίρες», είπε στον Ερντογάν, ο οποίος έδειξε ξαφνιασμένος – δυσάρεστα – από τιμή. «Πόσο πουλάς το κιλό;» ρώτησε τον πλανόδιο πωλητή ο Ερντογάν, για να λάβει την απάντηση «100 λίρες». «Αλήθεια τα πουλάς τόσο;» ξαναρώτησε σαν να μην πίστευε στα αφτιά του. Τελικά, ο Ερντογάν έβγαλε το πορτοφόλι του να συμπληρώσει το ποσό, αφού πρώτα έριξε ένα βλέμμα σκέτο… δηλητήριο στον πλανόδιο πωλητή.

Δείτε το βίντεο με το στιγμιότυπο


Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μανώλη Κωστίδη, η τιμή των καστάνων έχει αυξηθεί περίπου 80% μέσα στον τελευταίο χρόνο.

Αν και οι 100 λίρες τον κιλό μάλλον ήταν «ειδική τιμή» για τον πρόεδρο, δεν παύει να είναι υψηλή, κάτι που πιθανόν προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του Ερντογάν.

 

Exit mobile version