Άρειος Πάγος: Εισαγγελική παρέμβαση για τα άθλια συνθήματα κατά της Ντόρας Μπακογιάννη

ΕΛΛΑΔΑ

Άρειος Πάγος: Εισαγγελική παρέμβαση για τα άθλια συνθήματα κατά της Ντόρας Μπακογιάννη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: intern1

Άρειος Πάγος: Στην παραγγελία της, η Ξένη Δημητρίου ζητά να εξετασθεί το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες

13.05.2019 | 20:23

Άρειος Πάγος: Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, έδωσε σήμερα εντολή για την διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης, σε σχέση με τα χυδαία συνθήματα κατά της Ντόρας Μπακογιάννη, που γράφτηκαν πρόσφατα στο εκλογικό περίπτερο της ΝΔ στα Ιωάννινα. Ειδικότερα, η κυρία Δημητρίου ζήτησε να πραγματοποιηθεί από τοπικό εισαγγελέα έρευνα για τη διακρίβωση τυχόν αξιοποίνων πράξεων, μετά τις μαζικές αντιδράσεις που προκάλεσε η ανώνυμη και θρασύδειλη αυτή πράξη.  Στην παραγγελία της, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρει ότι πρέπει να αναζητηθεί υλικό από κάμερες που ενδεχομένως υπάρχουν στην περιοχή, προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης ή οι δράστες. Επίσης ζητά να ενημερωθεί αρμοδίως για την πορεία των ερευνών.

Υπενθυμίζεται ότι, στο εκλογικό περίπτερο της ΝΔ στα Ιωάννινα, άγνωστοι έγραψαν από την μία πλευρά το σύνθημα: «Ντόρα το ’89 έγινε μισή δουλειά. 17Ν», υπονοώντας ότι το 1989 η 17 Νοέμβρη θα έπρεπε, εκτός από τον Παύλο Μπακογιάννη, να έχει δολοφονήσει και την σύζυγό του, Ντόρα. Από την άλλη πλευρά εκλογικού περιπτέρου, οι άγνωστοι βάνδαλοι έγραψαν σύνθημα υπέρ της χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Για τα συνθήματα υπέρ της 17Ν στο εν λόγω εκλογικό περίπτερο, το γραφείο Τύπου της ΝΔ σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «θρασύδειλους τραμπούκους που θαυμάζουν τον δολοφόνο Κουφοντίνα, οι οποίοι επιτέθηκαν στη ΝΔ βανδαλίζοντας με χυδαία συνθήματα το προεκλογικό της περίπτερο». Και προσθέτει: «Ας το καταλάβουν μια για πάντα. Δεν τους φοβόμαστε. Οι μέρες ανοχής τελειώνουν. Ως εδώ».

Μπαράζ επιθέσεων σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για τον Κουφοντίνα

Με επιθέσεις σε κατά τόπους γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν τις αντιδράσεις τους αναρχικοί, διαμαρτυρόμενοι για την άρνηση των δικαστικών λειτουργών να χορηγήσουν άδεια στον καταδικασμένο τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οπως αναφέρει ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι άγνωστοι δράστες εκτός από τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου έσπασαν και έριξαν μπογιές σε γραφεία στα δυτικά προάστια.

«Ξημερώματα Παρασκευής, Σαββάτου και Κυριακής 10-11-12/5 σπάστηκαν και βάφτηκαν (sic) τα κεντρικά γραφεία ΣΥΡΙΖΑ Πετρούπολης, Ίλιον, Περιστερίου (Δημαρχείου και Λόφου Αξιωματικών) σε ένδειξη αλληλεγγύης στην απεργία πείνας του αγωνιστή Δ. Κουφοντίνα. Αδεια τώρα στον Δ. Κουφοντίνα», αναφέρουν.

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα Κουφοντίνα για χορήγηση άδειας απορρίφθηκε από το τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο του Βόλου, με σκεπτικό ότι ο πολυισοβίτης δολοφόνος παραμένει αμετανόητος.

Exit mobile version