Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δικαστικοί αντιπρόσωποι – Εκλογές 2019: Διόρισαν από λάθος Αχτσιόγλου, Καραμανλή και Σχοινά!
Τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις;

Δικαστικοί αντιπρόσωποι – Εκλογές 2019: Διόρισαν από λάθος Αχτσιόγλου, Καραμανλή και Σχοινά!

Δικαστικοί αντιπρόσωποι - Εκλογές 2019: Δεκάδες πολιτικοί που θα έπρεπε να έχουν εξαιρεθεί έλαβαν ειδοποίηση

Δικαστικοί αντιπρόσωποι – Εκλογές 2019: Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές 2019 έχει ξεκινήσει και ο πρόσφατος διορισμός των δικαστικών αντιπροσώπων προκάλεσε ήδη ένα ευτράπελο που συζητιέται σήμερα εκτενώς στα ΜΜΕ. Όπως έχει γίνει γνωστό τις τελευταίες ώρες, ανάμεσα στους νομικούς αντιπροσώπους που διορίστηκαν για τις εκλογές του 2019 βρίσκουμε… τουλάχιστον μια υπουργό, έναν πρώην πρωθυπουργό, έναν πρώην πρόεδρο κόμματο και τον εκπρόσωπος της Κομισιόν! Όπως φαίνεται, τα παραπάνω πρόσωπα – αλλά και άλλα πολλά από τον πολιτικό χώρο – διορίστηκαν από λάθος… δικαστικοί αντιπρόσωποι για τις τριπλές εκλογές στις 26 του μήνα.

Μια από τους εκ παραδρομής διορισθέντες είναι και η… υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, η οποία, ως γνωστόν, είναι νομικός . Ως υπουργός, θα εξαιρείται αυτοδικαίως, όπως φαίνεται όπως ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης παρέλειψε να την εξαιρέσει από τις λίστες του. Κι αν αναρωτιέστε τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, η απάντηση είναι απλή, αφού πρόκειται για καθαρά διαδικαστικό ζήτημα. Προφανώς η υπουργός δεν θα πάει ως δικαστική αντιπρόσωπος σε εκλογικό τμήμα στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα στη Μενεμένη, όπου διορίστηκε.

 

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Reader.gr, από τη μη εξαίρεση, έχουν προκύψει αποφάσεις διορισμού και για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή (αναπληρωματικός στην Πιερία), για τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ( διορίστηκε στον Λαγκαδά), για τον εκπρόσωπο Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά ( διορίστηκε στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης) αλλά και για τον πρώην υπουργό και νυν βουλευτή της ΝΔ Σταύρο Καλαφάτη (αναπληρωματικός στην Ημαθία). Η λίστα είναι κυριολεκτικά… ατέλειωτη, αφού περιλαμβάνει πάνω από 50 πολιτικά πρόσωπα, όπως π.χ. ο Νίκος Δένδιας, η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο Κώστας Τζαβάρας, ο Κώστας Γκιουλέκας κ.α.

Το ότι έχει γίνει λάθος στο σύστημα, πάντως, δεν σημαίνει ότι ο κατά παράβλεψιν διορισμός της υπουργού, αλλά και των άλλων πολιτικών στελεχών, δεν είναι από τα αστεία παραλειπόμενα αυτών των εκλογών.

Δείτε παρακάτω την απόφαση διορισμού της υπουργού

Δικαστικοί αντιπρόσωποι – Εκλογές 2019: Αποτελέσματα κλήρωσης

Πραγματοποιήθηκε από τον Άρειο Πάγο η κλήρωση για τους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής στις εκλογές για την ανάδειξη των µελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, των περιφερειακών, δηµοτικών και κοινοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου καθώς και των επαναληπτικών της 2ας Ιουνίου 2019.

Τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα προς αναζήτηση εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις