Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / ΗΠΑ: Δικαίωση για ρομποτικό δονητή που είχε χάσει το βραβείο του λόγω… σεμνοτυφίας!
PLUS

ΗΠΑ: Δικαίωση για ρομποτικό δονητή που είχε χάσει το βραβείο του λόγω… σεμνοτυφίας!

ΗΠΑ: Αν και αρχικά είχε βραβευτεί για τον καινοτόμο σχεδιασμό του, η επιτροπή είχε κατόπιν αναιρέσει την απόφασή της

ΗΠΑ: Τέσσερις ολόκληρους μήνες χρειάστηκε να περάσουν μέχρι να δικαιωθεί από την ένωση CTA στις ΗΠΑ ένας ρομποτικός δονητής, ο οποίος είχε χάσει το βραβείο του λόγω… σεμνοτυφίας. Ο καινοτόμος δονητής είχε κερδίσει τον περασμένο Γενάρη ένα σημαντικό βραβείο. Συγκεκριμένα επρόκειτο για το πρώτο βραβείο της Ένωσης Καταναλωτικής Τεχνολογίας (CTA), η οποία όμως γρήγορα αναίρεσε την απόφαση της και «εξόρισε» τη συσκευή από την έκθεση CES, την μεγαλύτερη στον κόσμο στο πεδίο των ηλεκτρονικών για καταναλωτές.

Η «πόρτα» που «έφαγε» ο δονητής OSE, προϊόν της νεοσύστατης εταιρείας Lora DiCarlo, στην έκθεση του Λας Βέγκας, σε συνδυασμό με την αφαίρεση του βραβείου, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις. Μετά όμως από τη διεθνή κατακραυγή περί άδικης απόφασης, που διανθίστηκε με καταγγελίες περί σεξισμού, σεμνοτυφίας κλπ., η CTA έδωσε στη δημοσιότητα -έστω και με μεγάλη καθυστέρηση- μια «ειλικρινή συγγνώμη» και επανέφερε το αρχικό βραβείο, σύμφωνα με το BBC!

 

ΗΠΑ: Τι λέει η ιδιοκτήτρια της εταιρείας κατασκευής

Η Λόρα Χάντοκ, ιδρύτρια και διευθύνων σύμβουλος της μικρής κατασκευάστριας εταιρείας, είχε κατηγορήσει τη CTA ότι η αιτία της απόρριψης ήταν πως επρόκειτο για ένα προϊόν εστιασμένο στη γυναικεία σεξουαλικότητα, αλλά και στις ανάγκες της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ. Τώρα, μετά τη νέα απόφαση, η Χάντοκ δήλωσε ότι εκτιμά «τη χειρονομία» της CTA που, όπως είπε, «θα απομακρύνει το στίγμα και την ενόχληση από τη γυναικεία σεξουαλικότητα».

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις