Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τεχνικοί “μαϊμού” – ΔΕΗ: Συνεχίζονται οι απάτες, πώς την “πατάνε” τα θύματα
ΕΛΛΑΔΑ

Τεχνικοί “μαϊμού” – ΔΕΗ: Συνεχίζονται οι απάτες, πώς την “πατάνε” τα θύματα

Τεχνικοί "μαϊμού" - ΔΕΗ: Πώς καταφέρνουν απατεώνες, που παρουσιάζονται ως τεχνικοί, να εξαπατούν κυρίως ηλικιωμένους.

Τεχνικοί “μαϊμού” – ΔΕΗ: Μέσα σε… μαξιλαροθήκες και… πετσέτες (!), καταφέρνουν με απίστευτο ρυθμό να αρπάζουν κοσμήματα, τιμαλφή και μετρητά από ανύποπτα θύματα, άτομα που εμφανίζονται σαν τεχνικοί της ΔΕΗ. “Κινδυνεύεις να καείς αν αφήσεις τα κοσμήματα και τα υπόλοιπα μέσα στο σπίτι, όσο εμείς θα κάνουμε εργασίες, γιατί είναι καλοί… αγωγοί της φωτιάς”, λένε και πείθουν.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι ιδιοκτήτες των σπιτιών, που δέχονται την “επίσκεψη” των… τεχνικών με τα κατσαβίδια στην τσέπη, τυλίγουν άρον-άρον τα υπάρχοντά τους σε πρόχειρες συσκευασίες και τα αφήνουν στο προαύλιο η στην εξώπορτα. Κάποια στιγμή οι δήθεν τεχνικοί, αφήνουν τα κατσαβίδια, πιάνουν τις πετσέτες και τις μαξιλαροθήκες… Και εξαφανίζονται.

Ψάχνουν τους επιτήδειους

Σε αυτό το φόντο απατών η Αστυνομία ερευνά για τον εντοπισμό των δραστών που εξαπάτησαν ηλικιωμένες, αρπάζοντας χρήματα, λίρες και χρυσαφικά, προσποιούμενοι – τι άλλο – τους υπαλλήλους της ΔΕΗ. Από το Τμήμα Αρχαίας Ολυμπίας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών αγνώστων δραστών για απάτη.

Ολόκληρο… συνεργείο στο σπίτι

Τρεις άγνωστοι δράστες, μετέβησαν σε οικία ηλικιωμένη σε χωριό της Ηλείας και προσποιούμενοι ότι είναι υπάλληλοι ΔΕΗ και βρίσκονταν σε επικοινωνία με την κόρη της, την έπεισαν να βάλει σε μαξιλαροθήκη τα χρήματα και τα κοσμήματά της, με το πρόσχημα να τα προστατεύσει από τυχόν φθορές κατά την εκτέλεση τεχνικών εργασιών που θα πραγματοποιούσαν.

Διακόσια ευρώ και κοσμήματα

Με τον τρόπο αυτό κατόρθωσαν να αποσπάσουν από τη γυναίκα διακόσια ευρώ, δυο χρυσές λίρες, καθώς και διάφορα κοσμήματα και ασημικά. Από το ίδιο Τμήμα, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη για απάτη.

Τα τύλιξε σε πετσέτα

Ένας άγνωστος πήγε στο σπίτι ηλικιωμένης σε χωριό της Ηλείας και προσποιούμενος ότι είναι υπάλληλος της Δ.Ε.Η., την έπεισε να τυλίξει σε μία πετσέτα χρήματα και κοσμήματά, με το πρόσχημα να τα προστατεύσει από τυχόν πυρκαγιά, κατά την εκτέλεση τεχνικών εργασιών, που θα πραγματοποιούσε. Με τον τρόπο αυτό κατόρθωσε να αποσπάσει από την παθούσα επίσης διακόσια ευρώ και κοσμήματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις