Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κουφοντίνας – άδεια: Καταδρομική επίθεση με σφυριά στη Βαλαωρίτου (pics – vids)
ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ

Κουφοντίνας – άδεια: Καταδρομική επίθεση με σφυριά στη Βαλαωρίτου (pics – vids)

Κουφοντίνας - άδεια: Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Κουφοντίνας – άδεια: Καταδρομική επίθεση με σφυριά στην οδό Βαλαωρίτου και την Βουκουρεστίου σημειώθηκε λίγο μετά τις 8.15 το βράδυ της Πέμπτης σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Περίπου 20 κουκουλοφόροι προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα, ενώ φώναξαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια υπέρ της χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Οι δράστες προκάλεσαν καταστροφές επιλεκτικά σε καταστήματα με είδη διεθνών οίκων, αλλά και υποκαταστήματα τραπεζών. Ακολούθησαν επιθέσεις και ζημιές σε τράπεζες και καταστήματα στην οδό Ακαδημίας και στην Ομήρου.

Αυτόπτης μάρτυρας ήταν ο δικηγόρος και υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθήνας με τη ΝΔ Θάνος Πλεύρης, αλλά και ο δημοσιογράφος Μάνος Πιτσιδιανάκης που παραχώρησε φωτογραφίες στο protothema.gr, ενώ επί τόπου βρέθηκε και η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη. Οι κουκουλοφόροι πέταξαν τρικάκια με τα οποία ζητούν την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο στη χορήγηση αδειών στους κρατούμενους. «Η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική τρομοκρατία«, έγραφαν.

Πέντε προσαγωγές

Επικράτησε για ώρα εκνευρισμός μεταξύ των καταστηματαρχών που είδαν τις περιουσίες τους να υφίστανται μεγάλες ζημιές, ενώ πανικός επικράτησε και μεταξύ των πολιτών που βρέθηκαν στο σημείο, αφού εκείνη την ώρα τα καταστήματα ήταν ανοιχτά. Οι άνθρωποι άρχισαν πανικόβλητοι να κατεβάζουν τα ρολά να προστατευθούν και να προστατεύσουν τις επιχειρήσεις τους, επικράτησε πανικός. Όλα έγιναν μέσα σε 3- 4 λεπτά, λέει ο κ. Πλεύρης.

Η Αθήνα είναι ανοχύρωτη πόλη, όπου ομάδες βανδάλων μπορούν να τρομοκρατούν πολίτες και να καταστρέφουν, σημείωσε η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι ρωτούσαν τουρίστες τι είχε συμβεί. “Τι να εξηγήσεις; Ότι μπορούν να καταστρέφουν ανενόχλητοι;” αναρωτήθηκε.

Από την καταδρομική επίθεση έχουν προκληθεί φθορές στις προσόψεις 13 καταστημάτων, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε πέντε προσαγωγές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις