Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εργατική Πρωτομαγιά 2019: «Πεδίο μάχης» το Παρίσι – Επεισόδια και τραυματίες σε διαδήλωση
ΚΟΣΜΟΣ

Εργατική Πρωτομαγιά 2019: «Πεδίο μάχης» το Παρίσι – Επεισόδια και τραυματίες σε διαδήλωση

Εργατική Πρωτομαγιά 2019: Σκηνές χάους στη γαλλική πρωτεύουσα - Ακροαριστεροί ακτιβιστές «ένωσαν» τις δυνάμεις τους με τα Κίτρινα Γιλέκα

Εργατική Πρωτομαγιά 2019: Σε «πεδίο μάχης» έχει μετατραπεί το Παρίσι τις τελευταίες ώρες, αφού η διαδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά 2019 στο κέντρο της πόλης εξελίχθηκε σε «μάχη» μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, οι τοπικές Αρχές έχουν ήδη κάνει δεκάδες προσαγωγές, ενώ η ατμόσφαιρα στους δρόμους είναι αποπνικτική από την εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων. Οι αστυνομικοί δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν βία για να περιορίσουν ομάδες που προκαλούν καταστροφές. Οι συγκεκριμένες ομάδες, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, απαρτίζονται από εκατοντάδες ακροαριστερούς ακτιβιστές –μέλη των αποκαλούμενων Black Blocs – που «ένωσαν» τις δυνάμεις τους με τα Κίτρινα Γιλέκα.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, οι ταραχές ξέσπασαν γύρω στις 11.00, τοπική ώρα, πριν ξεκινήσει η κεντρική πορεία των συνδικάτων. Σύμφωνα με το AFP, οι δυνάμεις ασφαλείας εκτόξευσαν δακρυγόνα και βομβίδες κρότου-λάμψης εναντίον των εκατοντάδων ακροαριστερών ακτιβιστών –μέλη των αποκαλούμενων Black Blocs– που είχαν συγκεντρωθεί στη λεωφόρο Μονπαρνάς. Ορισμένοι από τους διαδηλωτές, κουκουλοφόροι ή φορώντας κίτρινα γιλέκα, «απάντησαν» εκτοξεύοντας διάφορα αντικείμενα στους αστυνομικούς. Αν και μέχρι στιγμής έχει αναφερθεί μόνο ένας τραυματισμός (ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε στο κεφάλι) εικόνες που μεταδίδει η γαλλική τηλεόραση δείχνουν αρκετό κόσμο χτυπημένο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη η γαλλική αστυνομία έχει προχωρήσει σε 165 προσαγωγές.

Εργατική Πρωτομαγιά 2019: Περίμεναν τα επεισόδια

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους δρόμους βρίσκονται περί του 7.400 πάνοπλοι αστυνομικοί. Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού οι τοπικές Αρχές περίμεναν τα επεισόδια. Η γαλλική αστυνομία είχε προειδοποιήσει την Τρίτη ότι υπήρχε πιθανότητα να σημειωθούν σήμερα συγκρούσεις με ομάδες αναρχικών που οργάνωναν τις κινητοποιήσεις τους μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης. Οι Αρχές ανέμεναν ότι περίπου 2.000 μέλη των Black Blocs από τη Γαλλία και άλλες χώρες της Ευρώπης θα συμμετείχαν στις σημερινές διαδηλώσεις. Από νωρίς το πρωί είχαν συλληφθεί 88 άνθρωποι.

https://twitter.com/NewsCompact/status/1123567339641954305

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις