Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δολοφονία Σταματιάδη: Αναγνωρίστηκε ο τέταρτος κακοποιός – 36χρονος από την Αλβανία
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Σταματιάδη: Αναγνωρίστηκε ο τέταρτος κακοποιός – 36χρονος από την Αλβανία

Δολοφονία Σταματιάδη: Αναγνωρίστηκε και αναζητείται ο τέταρτος κακοποιός που εμπλέκεται στη φονική ληστεία, με θύμα τον Αλέξανδρο Σταματιάδη.

Δολοφονία Σταματιάδη: Ένα χρόνο από τη δολοφονία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά από μέλη συμμορίας ληστών, η Αστυνομία γνωρίζει πλέον και τον  τέταρτο κακοποιό, που εμπλέκεται στην υπόθεση που συντάραξε τη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 36χρονο Αλβανό υπήκοο, όπως και οι άλλοι τρεις ένοπλοι, την παρουσία των οποίων στην κατοικία της οικογένειας τη νύχτα της Μεγάλης Δευτέρας 2018, έχει τεκμηριώσει η Ασφάλεια Αττικής.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όπως είχε ανακοινωθεί προ ολίγων μηνών κατά την εξιχνίαση της αιματηρής εισβολής, στις αρχές της χώρας ήταν γνωστά τα στοιχεία των τριών εκ των τεσσάρων κακοποιών, οι οποίοι, μαζί με άλλους τέσσερις ομοεθνείς τους, προχωρούσαν με διαφορετική σύνθεση, σε διαρρήξεις αλλά και ένοπλες εισβολές σε σπίτια.

Ο ένας έχει συλληφθεί στο Βέλγιο

Ο ένας από τους δράστες της δολοφονίας, που είχε διαφύγει με τους υπόλοιπους στο εξωτερικό την επομένη της δολοφονίας, συνελήφθη σε  συνοικία του Βελγίου, μετά από ενημέρωση της βελγικής Αστυνομίας από την Ασφάλεια Αττικής.

Θέμα χρόνου η έκδοσή του στην Ελλάδα

Ήδη από την ημέρα της σύλληψής του  ξεκίνησε η διαδικασία έκδοσής του στη χώρα μας, προκειμένου να δικαστεί και θεωρείται θέμα χρόνου πια η παράδοσή του από τους Βέλγους μέσω της δικαστικής συνδρομής.

Καταζητούνται οι άλλοι δύο

Οι άλλοι δύο Αλβανοί κακοποιοί με βαρύ ποινικό μητρώο, που επίσης είχαν διαφύγει από τη χώρα, με βάση ευρωπαϊκά και διεθνή εντάλματα που εκδόθηκαν καταζητούνται τόσο στην Αλβανία όσο και σε άλλες χώρες όπου μπορεί να έχουν βρει καταφύγιο.

Ένταλμα και για τον τέταρτο

Ήδη μετά την τελευταία εξέλιξη, εκδίδεται ένταλμα και για τον τέταρτο της συμμορίας των ενόπλων κουκουλοφόρων που πυροβόλησαν μέσα στο σπίτι του τον 53χρονο επιχειρηματία.

Συμμετοχή του συλληφθέντα σε δεκάδες διαρρήξεις

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, οι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον ο συλληφθείς στο Βέλγιο μαζί με μέλη της ίδιας συμμορίας, ταυτοποιήθηκαν σε ακόμη εξήντα εννέα ληστρικές επιδρομές.

“Μηχανοκίνητη” συμμορία εισβολέων

Ήταν, όπως είχε γράψει η Alphafreepress, κατ ουσίαν μια “μηχανοκίνητη συμμορία” η οποία έχει δράσει εκτός της Αττικής και σε άλλους δώδεκα Νομούς της χώρας.

Από τη Λακωνία μέχρι την Καρδίτσα

Τα μέλη της με διαφορετική σύνθεση, μετέβαιναν σε περιοχές από τη Λακωνία, τη Μεσσηνία, την Αργολίδα την Αρκαδία έως τη Φθιώτιδα ακόμη και ως την Καρδίτσα.

Η ενασχόληση με πανηγύρια

Καθώς ο ένας από τους συμμετέχοντες διαρρήκτες από την Αλβανία παλαιότερα ασχολιόταν με διοργανώσεις πανηγυριών μετακαλώντας και τραγουδιστές από την πατρίδα του, γνώριζε καλά τα “κατατόπια”.

Έτσι, πολλές ληστρικές επιδρομές εξαπολύθηκαν σε σπίτια των οποίων οι ένοικοι βρίσκονταν στις κοινωνικές εκδηλώσεις.

Όταν βεβαιώνονταν ότι απουσιάζουν

Οι κακοποιοί φρόντιζαν να βεβαιωθούν ότι απουσιάζουν και στη συνέχεια, αφού παραβίασαν πόρτες, παράθυρα ή μπαλκονόπορτες έμπαινα στο εσωτερικό και σήκωναν κοσμήματα και μετρητά.

Αποφάσισαν ληστείες σε σπίτια των Βορείων Προαστίων

Όμως, κάποια στιγμή οι τέσσερις αποφάσισαν να βάλουν στο στόχαστρο και πολυτελείς κατοικίες στα Βόρεια Προάστια.

Μία εβδομάδα πριν από την εισβολή στην οικία Σταματιάδη, την ώρα που ο επιχειρηματίας κοιμόταν με την σύζυγό του, είχαν εισβάλει και σε άλλη κατοικία επιχειρηματία.

Είχαν ακινητοποιήσει ολόκληρη την οικογένεια

Εκεί, είχαν  ακινητοποιήσει τον ιδιοκτήτη, επιχειρηματία γνωστό στο χώρο των μεταφορών, τη σύζυγό του και τα παιδιά τους.

Μεγάλη Δευτέρα 2018 εισέβαλαν στην Κηφισιά

Είχαν αρπάξει μετρητά και κοσμήματα και το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας 2018, έβαζαν στο στόχαστρο την κατοικία Σταματιάδη στην Κηφισιά με τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις