Viral βίντεο: «Μητέρα» πτηνό αντιμετωπίζει… τρακτέρ για να προστατέψει τα αβγά της

PLUS

Viral βίντεο: «Μητέρα» πτηνό αντιμετωπίζει… τρακτέρ για να προστατέψει τα αβγά της

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: intern1

Viral βίντεο: H αγάπη της μάνας είναι κάτι που εκτείνεται πέρα από τα ανθρώπινα όρια και ενώνει όλα τα έμβια όντα στον πλανήτη μας

30.04.2019 | 20:41

Viral βίντεο: H αγάπη της μάνας είναι κάτι που εκτείνεται πέρα από τα ανθρώπινα όρια και ενώνει όλα τα έμβια όντα στον πλανήτη μας, όπως δείχνει ένα viral βίντεο που κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου. Παρότι το μητρικό ένστικτο υπάρχει παντού γύρω μας στη φύση, όταν βλέπουμε ανάλογες αποδείξεις της μητρικής αγάπης συχνά μένουμε με το στόμα ανοιχτό. Η αυτοθυσία που επιδεικνύουν ορισμένα πλάσματα για τα μικρά τους και η προθυμία τους να πεθάνουν για να τα προστατέψουν, δεν μπορούν παρά να «αγγίξουν» ακόμα και την πιο αδιάφορη καρδιά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το παρακάτω viral βίντεο που δείχνει μια μητέρα πτηνό να αντιμετωπίζει… τρακτέρ για να προστατέψει τα αβγά της από τις ρόδες του.

Όπως μπορεί κανείς να δει στο παρακάτω κλιπ, το πουλί (που σύμφωνα με χρήστες του διαδικτύου είναι ενδημικό στην Ουρουγουάη) όταν αντιλαμβάνεται ότι περνάει τρακτέρ, απλώνει τα φτερά του για να προστατεύσει τα αυγά του. Η τόσο απλή και συνάμα γενναία αυτή κίνησε συγκινεί, δικαιώνοντας απόλυτα τον όρο «μητέρα». Όπως αναφέρουν χρήστες του διαδικτύου, το συγκεκριμένο είδος πουλιού (Vanellus chilensis) είναι εξαιρετικά προστατευτικό με τα αβγά του. Μάλιστα, δεν διστάζει να επιτεθεί και σε ανθρώπους, αν καταλάβει ότι αποτελούν απειλή για τα αβγά του ή για τους νεοσσούς του.

Exit mobile version