Σρι Λάνκα μπούργκα: Ο πρόεδρος απαγορεύει τις ισλαμικές μαντίλες μετά τις επιθέσεις

ΚΟΣΜΟΣ

Σρι Λάνκα μπούργκα: Ο πρόεδρος απαγορεύει τις ισλαμικές μαντίλες μετά τις επιθέσεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Σρι Λάνκα μπούργκα: Η απαγόρευση της μπούργκας αποτελεί ένα μέτρο έκτακτης ανάγκης, μετά τις φονικές εκρήξεις που σημειώθηκαν την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών.

29.04.2019 | 13:01

Σρι Λάνκα μπούργκα: Τέλος και με τη βούλα η μπούργκα στη Σρι Λάνκα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας. Ο Μαϊθριπάλα Σιρισένα απαγορεύει την κάλυψη προσώπου με ισλαμικές μαντίλες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν στείλει στον θάνατο εκατοντάδες ανθρώπους. Νωρίτερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης της Σρι Λάνκα και ο θρησκευτικός οργανισμός που εκπροσωπεί μουσουλμάνους κληρικούς της χώρας, συζήτησε σχέδιο νόμου για την απαγόρευση της μπούργκας στη χώρα.

Η κίνηση αυτή αποτελεί ένα μέτρο έκτακτης ανάγκης, μετά τις φονικές εκρήξεις που σημειώθηκαν στη χώρα την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών, οι οποίες άφησαν περίπου 270 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. «Αυτή η απαγόρευση στοχεύει να εγγυηθεί την εθνική ασφάλεια. Κανείς δεν πρέπει να καλύπτει το πρόσωπό του προκειμένου να περιπλέξει την αναγνώρισή του» διευκρινίζεται σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε η προεδρία. Αυτό το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από σήμερα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι επιθέσεις που έπληξαν εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία σε ολόκληρη τη Σρι Λάνκα είναι οι χειρότερες που έχει αντιμετωπίσει η χώρα από το τέλος του εμφυλίου πολέμου το 2009.

Σύμφωνα με αξιωματούχους των δυνάμεων ασφαλείας, ισλαμιστές σχεδιάζουν νέο “χτύπημα”. «Μπορεί να υπάρξει άλλο ένα κύμα επιθέσεων», ανέφερε σε επιστολή του προς βουλευτές και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Υπουργικής Ασφαλείας (MSD), υπογραμμίζοντας πως «στις επιθέσεις μπορεί να συμμετάσχουν πρόσωπα ντυμένα με στρατιωτικές στολές που θα χρησιμοποιήσουν ένα βαν».

Στην επιστολή αναφέρεται πως ένας από τους νέους στόχους βρίσκεται στην Μπατικαλόα, μια πόλη στην ανατολική ακτή όπου 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένας καμικάζι επιτέθηκε σε εκκλησία.

Η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα ήρε χθες την απαγόρευση κυκλοφορίας για πρώτη φορά μετά τις βομβιστικές επιθέσεις, όμως στην πρωτεύουσα Κολόμπο η αστυνομία πραγματοποίησε τυχαίους σωματικούς ελέγχους και έρευνες, ενώ πολυάριθμοι ύποπτοι ως ισλαμιστές έχουν συλληφθεί μετά τις επιθέσεις της 21ης Απριλίου.

Exit mobile version