Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σρι Λάνκα: Ανατριχίλα – Η στιγμή που ο τρομοκράτης σκορπά τον θάνατο σε ξενοδοχείο
ΣΤΗ ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ

Σρι Λάνκα: Ανατριχίλα – Η στιγμή που ο τρομοκράτης σκορπά τον θάνατο σε ξενοδοχείο

Σρι Λάνκα: Ο τρομοκράτης εμφανίζεται στο χώρο του εστιατορίου φορώντας στην πλάτη ένα σακίδιο γεμάτο εκρηκτικά, και λίγο μετά ακολουθεί το χάος.

Σρι Λάνκα: Τις στιγμές λίγο πριν ανατιναχθεί μέσα σε ξενοδοχείο ένας από τους καμικάζι που προκάλεσαν το μακελειό στη Σρι Λάνκα την περασμένη Κυριακή καταγράφει νέο βίντεο, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Στις εικόνες που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας στο ξενοδοχείο Kingsbury Hotel στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, Κολόμπο, διακρίνεται ένας από τους αδελφούς καμικάζι, γιοι πλουσίου εμπόρου ναρκωτικών, ο Ινσάφ Ιμπραήμ να μπαίνει στον χώρο υποδοχής και να κατευθύνεται προς το δωμάτιό του.

Σαν να μην τρέχει τίποτα, ο 33χρονος τρομοκράτης εμφανίζεται στο χώρο του εστιατορίου φορώντας στην πλάτη ένα σακίδιο γεμάτο εκρηκτικά, και λίγο μετά ακολουθεί το χάος.

Είναι το τελευταίο από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν τα τελευταία 24ωρα και καταγράφουν τις κινήσεις των μουσουλμάνων εξτρεμιστών πριν στείλουν στον θάνατο πάνω από 250 ανυποψίαστους ανθρώπους στη Σρι Λάνκα.

Υπενθυμίζεται πως ενώ οι έως τώρα πληροφορίες ανέφεραν πως 359 έχασαν τη ζωή τους, οι Αρχές της χώρας κάνουν πλέον λόγο για 250 ή 260 νεκρούς.

Σ’ ένα από τα βίντεο οι βομβιστές αυτοκτονίας εμφανίζονται να μπαίνουν στο ασανσέρ κατευθυνόμενοι προς το εστιατόριο στο δεύτερο όροφο του ξενοδοχείου Shangri-La και να συζητούν πώς θα φέρουν σε πέρας τα δολοφονικά τους σχέδια λίγα λεπτά πριν τη φονική έκρηξη που σκότωσε δεκάδες πελάτες, οι οποίοι έπαιρναν εκείνη την ώρα το πρωινό τους.

Ένα άλλο βίντεο κατέγραφε έναν άλλο καμικάζι να χαϊδεύει στο κεφάλι ένα μικρό κορίτσι στο προαύλιο του ναού του Αγίου Σεβαστιανού στο Νεγκόμπο, λίγες στιγμές προτού εξαπολύσει τη βομβιστική επίθεση.

Σρι Λάνκα: 15 νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά σε σπίτι τζιχαντιστών

Εντωμεταξύ το Μεγάλο Σάββατο ο στρατός της Σρι Λάνκα πραγματοποίησε έφοδο σε σπίτι στην πόλη Καλμουνάι, στο πλαίσιο των ερευνών για τις βομβιστικές επιθέσεις της περασμένης Κυριακής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εντοπίστηκαν εκρηκτικές ύλες και ένα λάβαρο του Ισλαμικού Κράτους στην έρευνα που έκαναν στο σπίτι το οποίο χρησιμοποιούσαν οι δράστες των πολύνεκρων επιθέσεων.

Αργότερα ο στρατός ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγινε «μάχη» με ανταλλαγή πυρών με αποτέλεσμα τουλάχιστον 15 από τους τζιχαντιστές να χάσουν τη ζωή τους, ενώ ανάμεσα στα πτώματα εντοπίστηκαν και αυτά έξι παιδιών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις