Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

22

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Θα ρωτούσα τον Πολάκη ένα “γιατί” (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Θα ρωτούσα τον Πολάκη ένα “γιατί” (vid)

Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ, μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ για την επίθεση που δέχθηκε από τον Παύλο Πολάκη.

Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Για την επίθεση που δέχτηκε από τον Παύλο Πολάκη, την αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα αλλά και την καθημερινότητά του μίλησε μεταξύ άλλων ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ ανέφερε πως νιώθει στεναχωρημένος, απογοητευμένος και όχι προσβεβλημένος από την επίθεση που εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, προσθέτοντας πως θλίβεται από το γεγονός ότι μία μικρή μερίδα ανθρώπων συνεχίζει να αντιμετωπίζει την κατάσταση της αναπηρίας σαν κάτι ξένο προς την κοινωνία.

Ερωτώμενος σχετικά με το τι θα έλεγε στον Παύλο Πολάκη, αν τον είχε απέναντί του, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, απάντησε: «Θα έλεγα ένα «γιατί;», «γιατί θεωρείτε κύριε Πολάκη ότι αυτή η κατάσταση είναι ντροπή;». Όχι, έκανα χρήση μιας νομοθεσίας μέσω νόμιμης οδού και έχω την θέση επιμελητή β’. Το ότι καταλαμβάνω αυτή την θέση είναι η μικρή εικόνα. Η μεγάλη εικόνα είναι το πως σηκώνομαι το πρωί από το αμαξίδιο, μπαίνω στο αμάξι… Ποιος οδηγεί; Ποιος με περιμένει στο νοσοκομείο έξω από την εργασία μου; Ποιος εργάζεται στο πλευρό μου και πως εγώ ξαναεπιστρέφω για να συνεχίσω την ζωή μου μετά την εργασία μου.

Τότε και μόνο τότε, όταν το κοινωνικό κράτος τα δημιουργήσει. Τότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για ίσες ευκαιρίες. Ναι, μέχρι να κατακτήσουμε αυτή την διαδικασία, τα επιδόματα.Πρέπει να βλέπουμε τον στόχο».

Στέλιος Κυμπουρόπουλος: «Η πολιτική πρέπει να μιλάει για τον άνθρωπο»

Όσο για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά ως ΑμεΑ, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος ανέφερε πως μέχρι το κράτος να καταφέρει να καλύψει αυτές τις ανάγκες, τα επιδόματα χρειάζονται. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την αναγκαιότητα του προσωπικού βοηθού που υποστηρίζει τις ανάγκες των ανάπηρων ανθρώπων σε ένα κοινωνικό κράτος.

«Τα επιδόματα είναι υπηρεσίες που απουσιάζουν» πρόσθεσε.

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ δήλωσε επίσης έκπληκτος με τον τρόπο που επέλεξε να στηρίξει ο πρωθυπουργός τον Παύλο Πολάκη, καθώς, όπως είπε, το πολιτικό γίγνεσθαι οφείλει να έχει μία ομαλότητα.

«Η πολιτική πρέπει να μιλάει για τον άνθρωπο και όταν αυτό δεν συμβαίνει αυτό δεν εκπροσωπεί εμένα» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα κίνητρα που τον παρακίνησαν να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του Ευρωβουλευτή, είπε πως ο ίδιος δέχτηκε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς θέλει να μιλήσει για περισσότερη Ευρώπη, μία Ευρώπη που δέχεται τη διαφορετικότητα και θέλει να μιλήσει για τους νέους της Ελλάδας που έφυγαν και να χειροκροτήσει όσους έμειναν πίσω και κράτησαν την Ελλάδα όρθια.

Στέλιος Κυμπουρόπουλος: «Οι 50 αποχρώσεις του μπλε»

Επιπλέον , όπως είπε, επιθυμεί να αναδείξει τις ικανότητες που μπορεί να προσφέρει η Ελλάδα σε έναν τουρισμό για όλους και σε μεταφορές για όλους.

«Να κατανοήσουμε ότι η διαφορετικότητα μπορεί να εμπλουτίσει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό» δήλωσε. Όπως ανέφερε ο κ. Κυμπουρόπουλος, πρέπει να μιλήσουμε για την τεχνολογία, για την καινοτομία και για την έρευνα.

Τέλος, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής χαρακτήρισε την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να τον συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος ως ένα μήνυμα ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δείχνει το δρόμο για ένα κοινωνικό κράτος. Αποκάλεσε μάλιστα το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ πολυποίκιλο, αποκαλώντας το «οι 50 αποχρώσεις του μπλε».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις