Αθήνα

°C

Σάββατο

24

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γιαγιά – τερλίκια: Αιχμές Παυλόπουλου σε Πιτσιλή – “Μην ξεχνάμε τον ανθρωπισμό”
"ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ"

Γιαγιά – τερλίκια: Αιχμές Παυλόπουλου σε Πιτσιλή – “Μην ξεχνάμε τον ανθρωπισμό”

Γιαγιά – τερλίκια: Η υπόθεση της 90χρονης και το πρόστιμο που της επεβλήθη, έφτασαν στα "αυτιά" του ΠτΔ.

Γιαγιά – τερλίκια: Τη δυσαρέσκειά του στον επικεφαλής της Αρχής Δημοσίων Εσόδων εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, για τη γιαγιά με τα τερλίκια, που όχι μόνο συνελήφθη αλλά της επεβλήθη και πρόστιμο από την Αρχή.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος έκανε δεκτό νωρίτερα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργο Πιτσιλή, ο οποίος τού παρέδωσε και φέτος τα αποτελέσματα της ΑΑΔΕ για το 2018.

Απευθυνόμενος στον κ. Πιτσιλή και σε μια σαφή αναφορά στην υπόθεση με τη γιαγιά με τα τερλίκια, ο κ. Παυλόπουλος του είπε: «Να μην ξεχνάνε οι υπάλληλοί σας ότι μέρος της αρχής της νομιμότητας και πολύ σημαντικό, γιατί έχει βάση στο Σύνταγμα, είναι ο ανθρωπισμός, η δικαιοσύνη και η κοινωνική δικαιοσύνη. Ας μην ξεχνάμε, σε τέτοιες ώρες και σε τέτοιους καιρούς, τον άνθρωπο, όταν ασκούμε τα καθήκοντά μας».

Πάρτε το πρόστιμο από τα έξοδα της κηδείας μου

Υπενθυμίζεται ότι στη γιαγιά επεβλήθη πρόστιμο ύψους 2.600 ευρώ, επειδή δεν τηρούσε βιβλία για την επαγγελματική δραστηριότητα που είχε πουλώντας τερλίκια στην λαϊκή αγορά.

Κατά τη σύλληψή της, της είχε επιβληθεί πρόστιμο 200 ευρώ, ωστόσο η αστυνομία το είχε «παγώσει» επ΄αόριστον.

Αντιδρώντας η ηλικιωμένη για την πρωτοφανή αντίδραση των Αρχών σε μια γυναίκα που προσπαθούσε να ζήσει, είπε: «Ευχαριστώ για το πασχαλινό δώρο που μου κάνετε».

«Είμαι 90 χρονών και ελπίζω ότι θα βρείτε να κατάσχετε τα 2.600 ευρώ που μου καταλογίσατε αστραπιαία, από τα έξοδα της κηδείας μου ή κατάσχοντας το φέρετρό μου».

Η μοναδική από την κυβέρνηση που αντέδρασε στην υπόθεση ήταν η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, που δήλωσε ότι το πρόστιμο θα πληρωθεί από το Δημόσιο.

Τελικά όχι μόνο δεν πληρώθηκε, αλλά της ήρθε και το πρόστιμο από την Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Πιτσιλής: Οι πολίτες, αν και υποφέρουν, πληρώνουν

Όπως σημείωσε ο κ. Πιτσιλής, από τα αποτελέσματα της έκθεσης για τα αποτελέσματα της Αρχής, προκύπτει ότι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις, παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισαν, ανταποκρίθηκαν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

«Και αυτό δημιουργεί σε μας την υποχρέωση και την πρόκληση – αν θέλετε- να τους το ανταποδώσουμε με το να βελτιωνόμαστε διαρκώς, με το να αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες που τους παρέχουμε, αλλά και με το να υπηρετούμε την φορολογική δικαιοσύνη και να δείχνουμε την κατανόηση και την ευαισθησία σε όσες περιπτώσεις απαιτείται» πρόσθεσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι και φέτος οι δημοσιονομικοί στόχοι επιτυγχάνονται, σε μιαν εποχή κατά την οποία αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

«Μέρες που είναι, όμως, και επειδή αναφερθήκατε και εσείς, σχετικά με ορισμένες αρχές που πρέπει να τηρούνται κατά την είσπραξη των εσόδων, να γνωρίζουν οι Αρχές Είσπραξης των κάθε είδους εσόδων ότι πρέπει να τηρούν την αρχή της νομιμότητας και αυτές, όπως και οι πολίτες.

Και να θυμούνται ότι μέρος της αρχής της νομιμότητας και πολύ σημαντικό, γιατί έχει βάση στο Σύνταγμα, είναι ο ανθρωπισμός, η δικαιοσύνη και η κοινωνική δικαιοσύνη. Ας μην ξεχνάμε, σε τέτοιες ώρες και σε τέτοιους καιρούς, τον άνθρωπο, όταν ασκούμε τα καθήκοντά μας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις