Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πολάκης – Κυμπουρόπουλος: Πάλι προκαλεί φρίκη ο Κυρίτσης – “Σόρρυ παιδιά, έχει δίκιο”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης – Κυμπουρόπουλος: Πάλι προκαλεί φρίκη ο Κυρίτσης – “Σόρρυ παιδιά, έχει δίκιο”

Πολάκης - Κυμπουρόπουλος: Πρώτο θέμα εξακολουθεί να είναι σήμερα, η απρέπεια του Παύλου Πολάκη.

Πολάκης – Κυμπουρόπουλος: Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, βρήκε έναν υποστηρικτή στο πρόσωπο του βουλευτή Γιώργου Κυρίτση.

«Σόρρυ παιδιά, ο Πολάκης έχει δίκιο, ο Κυμπουρόπουλος και ο Μητσοτάκης έχουν άδικο», έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, προκάλεσε σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τη ΝΔ, με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανταλλάσσουν «πυρά» στη Βουλή.

Ο Παύλος Πολάκης στοχοποίησε άτομο με ειδικές ανάγκες, χτυπώντας ακριβώς στην αναπηρία του, δημοσιοποιώντας μάλιστα και το ΦΕΚ του διορισμού του, θεωρώντας πως τον «εγκαλεί».

«Αν διεκδικούσες ΙΣΕΣ ευκαιρίες κύριε Κυμπουρόπουλε, να έβαζες χαρτιά για να προσληφθείς επιμελητής Β στο ΕΣΥ με κρίση από συμβούλιο όπως οι άλλοι γιατροί και όχι έτσι: (όπως δικαιουσουν ως ΑΜΕΑ) ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΡΙΜΑ να λες αυτά που λες!!!», έγραψε ο κ. Πολάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε αμέσως στο «κάδρο» το ίδιο τον πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντας ντροπή το γεγονός πως κρατά τον «φαύλο» κ. Πολάκη στην κυβέρνηση.

Ακόμη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαχώριζαν τη θέση τους από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, όπως έκαναν οι κύριοι Μπαλάφας και Φίλης, που αντιλήφθηκε πως αυτό που «έπληξε» ο κ. Πολάκης δεν ήταν ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, αλλά το «ήθος» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν εκπροσωπεί βεβαίως με όσα είπε το δημοκρατικό ήθος,το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εκπροσωπεί επίσης, αλλά αδικεί την προσπάθεια της κυβέρνησης, να ενισχύσει τον αγώνα των οικογενειών τους και των ίδιων των ΑμεΑ για μια, κατά το δυνατόν ισότιμη θέση στην κοινωνία μας. Και πιστεύω ότι πρέπει να βρει τρόπο να επανορθώσει αυτή την αστοχία του», ανέφερε ο Νίκος Φίλης από το βήμα της Βουλής.

Μητσοτάκης: Πρόταση δυσπιστίας κατά του Πολάκη

Η κρίση που προκάλεσε στο κυβερνητικό στρατόπεδο ο Παύλος Πολάκης κινδύνεψε να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, όταν ο Πρόεδρος της ΝΔ, εμφανώς οργισμένος, προανήγγειλε την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, αφαιρώντας έτσι και την όποια -μάλλον απίθανη- δυνατότητα του πρωθυπουργού να απομακρύνει τον κ. Πολάκη.

«Για μένα είναι ένα ζήτημα που ξεπερνά τα στενά όρια της πολιτική. Είναι ένα ζήτημα αξιοπρέπειας και ήθους στον δημόσιο διάλογο. Αυτό είναι το μεγαλύτερο διακύβευμα των επόμενων εκλογών. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι», είπε ο κ. Μητσοτάκης ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας.

«Και ελάτε εδώ να τον υπερασπιστείτε όλοι σας. Για να δούμε αν θέλουμε μια πραγματική Ελλάδα των πολλών ή μια Ελλάδα των Πολάκηδων», συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση, ρίχνοντας το «γάντι» στην εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

ο Αλέξης Τσίπρας «σήκωσε το γάντι», μετατρέποντας την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ώστε επίκεντρο της συζήτησης στη Βουλή να μην είναι ο κ. Πολάκης, αλλά το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής.

Ο Παύλος Πολάκης όπως καταλάβαμε δέχθηκε την «σύσταση» να κάνει διευκρινιστική δήλωση, σε σαφώς ηπιότερους τόνους, αλλά ήταν αργά.

Πολάκης – Κυμπουρόπουλος: Χαρακτηριστική η δήλωση του υποψήφιου με τον ΣΥΡΙΖΑ ευρωβουλευτή, Αντώνη Ρέλλα, που είναι επίσης ΑμεΑ

«Ο συνανάπηρος, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, δεν χρειάζεται αυτόκλητους σωτήρες και ξέρω ότι θα υπερασπιστεί μόνος του τα λεγόμενά του για αυτό και προτιμώ να μη σπεύσω να κάνω πραγματολογική ανάλυση της δήλωσής του.

Ούτε θα μπορούσα βέβαια ποτέ να υπερασπιστώ την πρακτική του αναπληρωτή υπουργού Υγείας να δημοσιεύσει κάτω από τη δήλωση του Στέλιου το ΦΕΚ διορισμού του σε προσωποπαγή θέση…

Αν το ελληνικό κράτος δομηθεί με τρόπο που κάθε ανάπηρος άνθρωπος θα έχει ισότιμη πρόσβαση σε όλα τα κοινωνικά αγαθά, θα πάψουμε και στη χώρα μας να θεωρούμε ηρωισμό – αν όχι θαύμα – την πρόοδο και διάκριση μιας κωφής δικηγόρου στο χώρο της εργασίας της, θα σταματήσει να μας δημιουργεί ρίγη συγκίνησης ο χρήστης αμαξιδίου που φροντίζει και παίζει με τα παιδιά του στο πάρκο, δεν θα απορούμε που ο τυφλός γείτονάς μας μπορεί να ζει αυτόνομα στο διαμέρισμά του.

Τότε μόνο θα μπορέσουμε να κρίνουμε τον Στέλιο, τον Αντώνη και τον κάθε ανάπηρο υποψήφιο ισότιμα με τους υπόλοιπους για τις πολιτικές τους θέσεις και τη δημόσια δράση τους και όχι με βάση τη βλάβη τους».

Πολάκης – Κυμπουρόπουλος: Η νέα ανάρτηση του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις