Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πολάκης – Κυμπουρόπουλος: Ο Τσίπρας στηρίζει τον υπουργό, ο ΣΥΡΙΖΑ γυρίζει την πλάτη
ΤΟ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ

Πολάκης – Κυμπουρόπουλος: Ο Τσίπρας στηρίζει τον υπουργό, ο ΣΥΡΙΖΑ γυρίζει την πλάτη

Πολάκης – Κυμπουρόπουλος: Η αήθης επίθεση του Παύλου Πολάκη, στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στέλιο Κυμπουρόπουλο, προκάλεσε σάλο μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πολάκης – Κυμπουρόπουλος: Τη δήλωση του Παύλου Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλου, σχολίασε μέσω ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), είναι «απαράδεκτο υπουργός Υγείας να καταφέρεται κατά ατόμων με αναπηρία»,

«Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η νέα ανάρτηση Πολάκη και μάλιστα γιατρού για την πρόσληψη Ιατρού ΕΣΥ με τις ευεργετικές διατάξεις των ΑΜΕΑ υποψηφίου Ευρωβουλευτή με άλλο κόμμα εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Τυφλωμένος από κομματικό φανατισμό, επιτίθεται σε ανθρώπους που δίνουν μάχη να κερδίσουν τη ζωή τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «οι ευεργετικές διατάξεις που ισχύουν για την πρόσληψη ατόμων με αναπηρία, ισχύουν σε όλο το Δημόσιο. Η κάθε προκήρυξη περιλαμβάνει ποσοστό 5% προσλήψεων ατόμων ΑΜΕΑ οι οποίοι επιλέγονται μεταξύ υποψηφίων της ίδιας κατηγορίας (ν.2643/1998). Όπως και για τις προσλήψεις των γιατρών του ΕΣΥ (ν. 2920/2001, Π.Δ. 73 ΦΕΚ 116/23-9-2015).

Με τις εν λόγω διατάξεις προστατεύονται τα άτομα με αναπηρία όχι μόνο στο Δημόσιο αλλά στον ευρύτερο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα».

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι σήμερα «5.000 άτομα με αναπηρία υπηρετούν στο ΕΣΥ και προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες. Άτομα με αναπηρία που προσλήφθηκαν με τις ευεργετικές διατάξεις είναι πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και μπράβο τους γιατί δίνουν αγώνα ζωής».

Η ΠΟΕΔΗΝ καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «οι ευεργετικές διατάξεις καθιερώθηκαν ακριβώς για τον αντίθετο λόγο από αυτό που ισχυρίζεται ο Πολάκης. Να δώσουν ίσες ευκαιρίες για δουλειά στα άτομα με αναπηρία».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας και ο Πολάκης είναι ένα και το αυτό

Σε συζήτηση με δημοσιογράφους στη Νεμέα, σχολιάζοντας την επίθεση Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, αλλά και την κάλυψη που έδωσε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε πως “είναι ένα και το αυτό”.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος σκεπτόμενος άνθρωπος μπορεί να συσπειρώνεται γύρω από τον Πολάκη. Αυτό με ξεπερνάει. Πρέπει να καταλάβουμε ότι στην πολιτική υπάρχει και η ηθική. Οι πολίτες μετά από αυτό έγινε σήμερα, θα ξέρουν ότι αν επιλέξουν τον κ. Τσίπρα παίρνουν μαζί και τον κ. Πολάκη. Οι δύο τους είναι ένα και το αυτό».

Πολάκης – Κυμπουρόπουλος: Σάλος στον ΣΥΡΙΖΑ

Όσα στελέχη της πλειοψηφίας διαθέτουν στοιχειώδη αντίληψη κατανόησαν την σοβαρότητα της δήλωσης και έσπευσαν να πάρουν αποστάσεις για να προστατέψουν το κόμμα.

Για παράδειγμα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδόσης Πελεγρίνης δήλωσε το απόγευμα της Τρίτης στο ΘΕΜΑ 104.4 ότι η επίθεση του κ. Πολάκη στον κ. Κυμπουρόπουλο ήταν ανοίκεια και δεν εκφράζει το ήθος του κόμματος.

Ο Νίκος Φίλης από την Βουλή υποστήριξε ότι το  «ήθος Πολάκη» δεν εκφράζει το «ήθος του ΣΥΡΙΖΑ», ο Γιάννης Μπαλάφας ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό να ανακαλέσει και ο Στέλιος Κούλογλου χαρακτήρισε τις επίμαχες δηλώσεις Πολάκη «τρικλοποδιά στην κυβέρνηση.

Το ίδιο έκανε και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Ρέλλας που επίσης είναι ΑμΕΑ. Δεν συνέβη το ίδιο   με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κατά τα άλλα αυτοαποκαλούνται «δικαιωματιστές».

Χαρακτηριστικό ότι οι δηλώσεις αποδοκιμασίας Πολάκη είναι λιγότερες από τα εσωκομματικά πυρά κατά Κουρουμπλή για την συνάντησή του με τον Αμβρόσιο.

Το τηλεφώνημα του Αλέξη Τσίπρα

Πριν από την δήλωση του πρωθυπουργού στην Βουλή, οι πληροφορίες λένε οτι προηγήθηκε ένα οργισμένο τηλεφώνημα του Αλέξη Τσίπρα, με το οποίο ο πρωθυπουργός του έκανε γνωστή την δυσφορία του, για τα όπλα με τα οποία εφοδιάζει την αξιωματική αντιπολίτευση, στην καμπάνια προ των ευρωεκλογών. Όχι για τα όσα είπε. Αλλά γιατί η συζήτηση μεταφέρθηκε σε πεδίο που ευνοεί την αντιπολίτευση.

Έτσι εξηγείται και η άτεχνη προσπάθεια το απόγευμα του Παύλου Πολάκη, να διορθώσει τις εντυπώσεις για την επίθεσή του στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ισχυριζόμενος μπροστά στις κάμερες, ότι ποτέ δεν αμφισβήτησε την αξία και το κοινωνικό όφελος των ρυθμίσεων υπέρ των ΑΜΕΑ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις