Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πολάκης – Κυμπουρόπουλος: Πρόταση μομφής από τη ΝΔ, “παθιασμένη” στήριξη Τσίπρα (vid)
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ

Πολάκης – Κυμπουρόπουλος: Πρόταση μομφής από τη ΝΔ, “παθιασμένη” στήριξη Τσίπρα (vid)

Πολάκης - Κυμπουρόπουλος: Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε αντιπερισπασμό της ΝΔ την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά Πολάκη

Πολάκης – Κυμπουρόπουλος: Πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη καταθέτει τη ΝΔ αμέσως μετά το Πάσχα μετά την επίθεση που εξαπέλυσεεναντίον του υποψήφιου ευρωβουλευτή, Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Την κίνηση αυτή ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος αναφέρθηκε με σκληρές κουβέντες εναντίον του κ. Πολάκη και της κυβέρνησης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν εκφώνησε την ομιλία του και την κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής.

«Ο ανεκδιήγητος υπουργός της κυβέρνησής σας, Παύλος Πολάκης επιτέθηκε με χυδαίο τρόπο στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Τον κατηγόρησε ανοικτά γιατί έκανε χρήση του νόμου για τα άτομα με ειδικές ανάγκες για να διοριστεί στο ΕΣΥ και άφησε απαράδεκτα υπονοούμενα για έναν άνθρωπο του οποίου η προσωπική διαδρομή αποτελεί παράδειγμα για μίμηση προς όλους μας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πολάκης – Κυμπουρόπουλος: Πρόταση μομφής από τη ΝΔ

«Έτσι αντιλαμβάνεστε μια κοινότητα ισότητας και ευκαιριών; Ντροπή σας που τον στηρίζετε σιωπηλά. Ως εδώ λοιπόν κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Υπάρχουν στιγμές που η σταγόνα ξεχειλίζει το ποτήρι. Για μένα είναι ένα ζήτημα που ξεπερνά τα στενά όρια της πολιτική. Είναι ένα ζήτημα αξιοπρέπειας και ήθους στον δημόσιο διάλογο. Αυτό είναι το μεγαλύτερο διακύβευμα των επόμενων εκλογών. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Δεν ανεχόμαστε άλλο την στάση του κ. Πολάκη.

Και αμέσως μετά το Πάσχα με βάση το άρθρο 84 παράγραφος 2 του Συντάγματος και το άρθρο 142 του κανονισμού της Βουλής η ΝΔ καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη. Και ελάτε εδώ να τον υπερασπιστείτε όλοι σας. Για να δούμε αν θέλουμε μια πραγματική Ελλάδα των πολλών ή μια Ελλάδα των Πολάκηδων. Δεν θα μιλήσω άλλο σήμερα. Την ομιλία που θα έκανα για την Παιδεία την καταθέτω στα πρακτικά της Βουλής».

«Τα υπόλοιπα θα τα πούμε μετά το Πάσχα. Ντιμπέιτ δεν θελατε κ. Τσίπρα; Ντιμπέιτ θα έχετε. Εδώ στη Βουλή ενώπιον του ελληνικού λαού και πάρτε τον Πολάκη αγκαλιά. Εξάλλου ένα και το αυτό είστε», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Δεν υπάρχει συγγνώμη για τη ΝΔ, για όσα είπε ο κ. Πολάκης. Ή τον αποπέμπει ο κ. Τσίπρας ή τον παίρνει αγκαλιά. Θα καταθέσουμε την πρόταση μομφής την πρώτη ημέρα που θα ανοίξει η Βουλή”.

Πολάκης – Κυμπουρόπουλος: Καλύπτει στο έπακρο ο Τσίπρας

Πλήρη κάλυψη στον αναπληρωτή υπουργό του Παύλο Πολάκη, ο οποίος έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων μετά την επίθεση που εξεπέλυσε στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο παρείχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή. Ο κ. Τσίπρας μίλησε για πρωτοφανή επικοινωνιακό αντιπερισπασμό από τη ΝΔ.

«Μια ημέρα μετά την δημόσια πρόσκλησή μου και αντί να μιλήσει για τα κρίσιμα εθνικά θέματα ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε τον αντιπερισπασμό που αναδεικνύει ότι είναι σε πανικό και για να δραπετεύσει από μια πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση για τα κρίσιμα ζητήματα».

«Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα καταθέσει μετά το Πάσχα πρόταση δυσπιστίας σε έναν υπουργό της κυβέρνησης. Επιχειρεί να αποφύγει την συζήτηση για τα κρίσιμα και τα μεγάλα και επιθυμεί να βάλει στο επίκεντρο της κουβέντας αν το ύφος του Πολάκη είναι καλό ή κακό αν είναι ευγενής ή αγενής αφού κατάγεται από τα Σφακιά και λόγω καταγωγής γνωρίζει το ύφος το αψύ των Σφακιανών».

«Εμείς δεν θα σας κάνουμε την χάρη. Ενημερώστε τον κ. Μητσοτάκη ότι οποτεδήποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον μέλους της κυβέρνησης θα μετατρέψω την συζήτηση σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις