Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κουίκ ταξίδια: Συνεχίζει απτόητος τις “εκδρομές”, κατέθεσε στεφάνι σε μνημείο για τον… Μπελογιάννη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουίκ ταξίδια: Συνεχίζει απτόητος τις “εκδρομές”, κατέθεσε στεφάνι σε μνημείο για τον… Μπελογιάννη

Κουίκ ταξίδια: Ο πολυταξιδεμένος Τέρενς Κουίκ αφού προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξε να κάνει ένα άνοιγμα προς τους ψηφοφόρους της Αριστεράς.

Κουίκ ταξίδια: Παρά τις σφοδρές κριτικές που έχει δεχθεί για τις συνεχείς και άνευ λόγου μετακινήσεις του ανά την υφήλιο, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ συνεχίζει να ταξιδεύει.

Αυτή τη φορά βρέθηκε στη Βουδαπέστη, όπου εορτάστηκε η ημέρα του Φιλελληνισμού, ενώ δεν παρέλειψε να ταξιδέψει και στο χωριό Νίκος Μπελογιάννης, όπου κατέθεσε και στεφάνι στο μνημείο για τον εκτελεσθέντα αγωνιστή της Αριστεράς.

Ερωτήματα βέβαια προκαλεί η σχέση της λαϊκής Δεξιάς, στην οποία πάντα βρισκόταν πολιτικά ο Τέρενς Κουίκ, με τους αγώνες του ΚΚΕ…

Το ταξίδι του υφυπουργού Εξωτερικών προέβλεπε ομιλία στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Βουδαπέστης, συνάντηση με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων, επίσκεψη στο ελληνικό χωριό Νίκος Μπελογιάννης -όπου κατέθεσε και στεφάνι στο μνημείο για τον κομμουνιστή αγωνιστή- καθώς και συνάντηση με τον δήμαρχο του χωριού.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών συνοδευόταν από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Μπάιρον Πάνο Τριγάζη, ο οποίος συμμετείχε στις εκδηλώσεις.

Σήμερα, από τα… Σκόπια όπου βρέθηκε, εξέφρασε μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ την ικανοποίησή του για την εντατικοποίηση της συνεργασίας και την ανοδική πορεία που σημειώνουν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, στη βάση των προβλέψεων της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας σημειώνεται ότι στη διάρκεια της συνάντησης εκτιμήθηκε από κοινού ότι «η ιστορική επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια και οι υπογραφείσες συμφωνίες αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης της συνεργασίας, ιδιαίτερα στον οικονομικό τομέα και τη διασυνοριακή σύνδεση».

Ο Νίκολα Ντιμιτρόφ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη της Ελλάδας σχετικά με τη φιλοδοξία της Βόρειας Μακεδονίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.

Τόνισε, ότι με αμοιβαία εμπιστοσύνη και θέληση μπορούν να επιλυθούν όλα τα ζητήματα που επηρεάζουν τις δύο χώρες.

Στο πλαίσιο της σημερινής επίσκεψής του στα Σκόπια, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, ενώ συναντήθηκε και με τον υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου, αρμόδιο για θέματα Διασποράς, Έντμοντ Αντέμι, καθώς και με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Αντρέι Ζερνόφσκι.

Όπως δήλωσε ο κ. Κουίκ, στη διάρκεια των συναντήσεων αυτών συζητήθηκαν οι πρόσφατες καίριες εξελίξεις στις σχέσεις των δύο χωρών, καθώς επίσης και η συνολική εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, στην οποία αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία.

«Η σημερινή επίσκεψη είναι μία επιπρόσθετη ένδειξη ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν εισέλθει σε μία νέα, πολύ θετική και παραγωγική περίοδο» ανέφερε ακόμη ο κ. Κουίκ.

Σημείωσε ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας στα Σκόπια στις 2 Απριλίου και η διεξαγωγή του Πρώτου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας αποτελούν εξελίξεις-ορόσημα για τις σχέσεις σε διμερές επίπεδο, καθώς επίσης και ισχυρό μήνυμα φιλίας και συνεργασίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις