Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εξάρχεια: Μολότοφ και χημικά ξανά – Κουκουλοφόροι ήρθαν σε αντιπαράθεση με κατοίκους
ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ

Εξάρχεια: Μολότοφ και χημικά ξανά – Κουκουλοφόροι ήρθαν σε αντιπαράθεση με κατοίκους

Εξάρχεια: Οι κουκουλοφόροι διαπληκτίστηκαν με κατοίκους που αγανακτισμένοι βγήκαν στα μπαλκόνια τους και τους έβριζαν.

Εξάρχεια: Για μία ακόμη βραδιά δεν έκλεισαν μάτι οι κάτοικοι των Εξαρχείων, λόγω των διαδοχικών επεισοδίων που προκάλεσαν κουκουλοφόροι, οι οποίοι ήρθαν σε «άγρια» αντιπαράθεση με ενοίκους που βγήκαν στα μπαλκόνια τους.

Η τελευταία ένταση σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, όταν μια ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε από την πλαϊνή είσοδο του Πολυτεχνείου, στην οδό Τοσίτσα και επιτέθηκε στην «κλούβα» των ΜΑΤ που βρίσκεται στη συμβολή με την Πατησίων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες πέταξαν αρκετές βόμβες μολότοφ, ενώ τα ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων και βομβίδων κρότου λάμψης.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο στα Εξάρχεια διήρκεσε περίπου 15 λεπτά και ολοκληρώθηκε όταν οι ταραξίες τράπηκαν σε φυγή και κλείστηκαν, ξανά, στο προαύλιο του Πολυτεχνείου.

Εξάρχεια: «Βροχή» μολότοφ και την Παρασκευή

Ακόμη πιο σοβαρά ήταν τα επεισόδια που προκλήθηκαν στα Εξάρχεια, τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δυνάμεις των ΜΑΤ δέχθηκαν επιθέσεις σε δυο σημεία: στο υπουργείο Πολιτισμού, επί της οδού Μπουμπουλίνας και στη συμβολή των Τοσίτσα και Πατησίων, στο Πολυτεχνείο.

Οι συγκρούσεις διήρκησαν για πάνω από μισή ώρα, με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν έναν 22χρονο Ιρανό, ο οποίος κατηγορείται πως τραυμάτισε έναν αστυνομικό των ΜΑΤ στο χέρι.

«Εμφύλιος» κουκουλοφόρων και κατοίκων

Το γεγονός που προκάλεσε εντύπωση στα επεισόδια της Παρασκευής ήταν η ευθεία αντιπαράθεση που είχαν οι κουκουλοφόροι με κατοίκους των Εξαρχείων.

Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικός σταθμός Open, όλα ξεκίνησαν από μια πέτρα που φέρεται ότι εκσφενδονίστηκε από μπαλκόνι πολυκατοικίας των Εξαρχείων με στόχο την ομάδα κουκουλοφόρων.

Κατά την ίδια πηγή, καθώς η πέτρα παραλίγο να χτυπήσει έναν εκ των ταραξιών, εκείνοι άρχισαν τότε να ψάχνουν ποιος την πέταξε, χρησιμοποιώντας και φακούς.

Σε εκείνο το σημείο, σύμφωνα με το Open, οι κουκουλοφόροι άρχισαν να βρίζουν και να απειλούν κατοίκους των Εξαρχείων που είχαν βγει στα μπαλκόνια τους, ενώ έσπασαν και τα τζάμια μιας εισόδου πολυκατοικίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις