Αλβανοί ισοβίτες: Αδίστακτοι δολοφόνοι κυκλοφορούσαν ελεύθεροι στην Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

Αλβανοί ισοβίτες: Αδίστακτοι δολοφόνοι κυκλοφορούσαν ελεύθεροι στην Ελλάδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Αλβανοί ισοβίτες: Αλβανοί με "λερωμένα" από δολοφονίες χέρια, άλλαζαν τα στοιχεία τους και κυκλοφορούσαν στη χώρα μας ανενόχλητοι.

11.04.2019 | 09:14

Αλβανοί ισοβίτες: Σκληροί κακοποιοί που άφησαν πίσω νεκρούς κατά τη διάρκεια ληστειών, διέφυγαν στη χώρα τους κι επέστρεφαν με άλλα πλαστά στοιχεία, με τη βοήθεια διακινητών. 

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αλβανοί ισοβίτες, που είχαν συλληφθεί από τις αστυνομικές αρχές της χώρας μας για στυγνές δολοφονίες πολιτών στη διάρκεια ενόπλων ληστειών και είχαν καταφέρει να διαφύγουν στη χώρα τους, επέστρεφαν στην Ελλάδα, έχοντας αλλάξει πλήρως τα πραγματικά στοιχεία της ταυτότητάς τους.

Η Alphafreepress αποκαλύπτει 

Η Alphafreepress, αποκαλύπτει ότι οι δύο, χαρακτηριζόμενοι επικίνδυνοι κακοποιοί, εφοδιασμένοι με πλαστά δελτία ελληνικών ταυτοτήτων και ειδικά πλαστά δελτία αλλοδαπών, είχαν επιβιβαστεί σε δύο αυτοκίνητα τα οποία οδηγούσαν διακινητές, παριστάνοντας τους παράτυπους μετανάστες.

Άνδρες της συνοριακής φύλαξης

Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, τους ακινητοποίησαν σε μπλόκο μαζί με τους διακινητές, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα, που ήταν και η οδηγός του ενός αυτοκινήτου.

Οι πραγματικές ταυτότητες… έσταζαν αίμα

Αν και δήλωσαν ψευδή στοιχεία, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καστοριάς δεν άργησαν να πιστοποιήσουν τις πραγματικές τους ταυτότητες, που εν τέλει έσταζαν… αίμα.

Δολοφόνησαν ιδιοκτήτη αποθήκης ψιλικών

Ο ένας είχε συλληφθεί και καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την εν ψυχρώ δολοφονία 53χρονου ιδιοκτήτη αποθήκης ψιλικών στην Ελευσίνα, τον Μάρτιο του 2015.

Απέδρασε όμως από τις φυλακές Τύρινθας όπου είχε μεταφερθεί, άγνωστο με ποιο κριτήριο. Για τον δεύτερο, δεν έχουν γίνει γνωστές οι συνθήκες που τον κατέστησαν ελεύθερο.

Ένα βράδυ και ενώ ο άτυχος καταστηματάρχης βρισκόταν πίσω από την ταμειακή μηχανή και μιλούσε με φίλο του στο τηλέφωνο, εισέβαλαν τρεις κουκουλοφόροι ένοπλοι.

Φοβήθηκε ότι θα αποκαλύψει τη ληστεία

Ένας από αυτούς, πυροβόλησε με πιστόλι στο κεφάλι τον βιοπαλαιστή, γιατί, κατά τα στοιχεία της Ασφάλειας Αττικής που τον συνέλαβε, φοβήθηκε ότι θα ενημέρωνε τον συνομιλητή του, ότι πέφτει θύμα ληστείας.

Η τραγική σύζυγος άκουσε

Σε διπλανό χώρο ήταν η σύζυγος του 53χρονου, η οποία δεν είδε τους κουκουλοφόρους αλλά αντελήφθη το δράμα που είχε γραφτεί από τον πυροβολισμό.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ερεύνησαν τη στυγερή δολοφονία και μέσα από κάμερες και άλλα στοιχεία, έφθασαν στη συμμορία και στη σύλληψη του δολοφόνου, που ήταν Αλβανός υπήκοος.

Ληστεία μετά φόνου στον Ασπρόπυργο

Ο δεύτερος κακοποιός, μέλος της ίδιας συμμορίας, είχε συλληφθεί για την ληστεία μετά φόνου με θύμα 75χρονη γυναίκα στον Ασπρόπυργο.

Οι κουκουλοφόροι εισέβαλαν πρώτα στο σπίτι όπου έμεναν η κόρη με τον γαμπρό της και στη συνέχεια εισέβαλαν και στο διπλανό σπίτι.

Χτύπησαν τη γυναίκα για να αποκαλύψει πού έχει τα χρήματα

Όπως το συνήθιζαν, χτύπησαν την άτυχη γυναίκα για να αποκαλύψει που έχει κρυμμένα τα χρήματα.

Δύο μήνες αργότερα υπέκυψε

Τη βρήκαν σε κακή κατάσταση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου λόγω των χτυπημάτων δύο μήνες αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή.

Πάνω από 400 είχαν αλλάξει ταυτότητα

Ενδεικτικό του τι συμβαίνει με βαρυποινίτες αλλοδαπούς όταν μένουν πρόωρα ελεύθεροι, είναι η αποκάλυψη προ καιρού ότι μέσα σε τέσσερις μήνες, η Αστυνομία είχε εντοπίσει πάνω από τετρακόσιους ποινικούς, οι οποίοι είχαν αλλάξει τα στοιχεία ταυτότητάς τους και επιχειρούσαν να εμφανιστούν ως άλλα άτομα.

Exit mobile version